Glasisolatie

Glasisolatie is een transparante isolatie mogelijkheid en zal uw woning een stuk aangenamer maken.

Lagere energierekening
Duurzame keuze
Verhoogd de waarde van je huis

Wat is glasisolatie?

Glasisolatie is een uitstekende manier om je huis te isoleren. Met de juiste glasisolatie, verlaag je niet alleen uw energierekening, maar het zal je woning ook nog comfortabeler maken. Met isolatieglas voorkom je namelijk dat warme of koude lucht uit je huis kan ontsnappen. Hierdoor bespaar je dus flink op je energierekening, aangezien je verwarming en airconditioning zo minder hard hoeven te werken om je woning op temperatuur te houden. Daarnaast zorgt glasisolatie er ook voor dat het geluid van binnen naar buiten of van buiten naar binnen wordt gedempt. Zo kan je dus veel omgevingsgeluid buiten houden, wat zorgt voor een rustige woonsituatie.

Hoe werkt glasisolatie?

Isolatieglas zorgt ervoor dat warmte-energie wordt geblokkeerd en gaat warmteverlies zo tegen. Zo blijft de warmte die wordt geproduceerd door uw verwarming dus binnen en creëert u een energie-efficiënte leefomgeving. De meeste soorten glasisolatie bestaan uit twee of meerdere lagen glas. Samen creëren deze lagen een lucht- of gaslaag die de warmte vasthoudt. Daarnaast kan het isolatieglas worden voorzien van een speciale coating die warmte-energie absorbeert of reflecteert. Het werkt dus zowel om warmte binnen te houden in de winter, als om warmte buiten te houden in de zomer.

Besparing

Hoeveel levert glasisolatie op?

Met glasisolatie kan je dus behoorlijk wat energie besparen. Het is een relatief voordelige en gemakkelijke isolatiemethode waarmee je tot wel 30% kunt besparen op je energierekening. Dit komt voornamelijk omdat je verwarming veel minder hard hoeft te werken om het huis op temperatuur te houden. De warmte wordt door het isolatieglas namelijk binnen gehouden. Ook is glasisolatie zeer milieuvriendelijk, omdat het de emissie van schadelijke stoffen vermindert. Zo bespaar je dus op uw maandelijkse kosten en draag je ook een steentje bij aan een beter milieu. In de onderstaande tabel zie je een inschatting van hoeveel jij kan besparen met glasisolatie.

Soort glasBesparing gas per jaar

Besparing per jaar bij gasprijs €3 per m3

Besparing per jaar bij gasprijs €1,20 per m3

Dubbel glas80 m3€250€100
HR glas130 m3€390€160
Driedubbel glas170 m3€500€200
Beng glas250 m3€750€300

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw glas te isoleren bespaard uw flink op energiekosten, gas verbruik en Co2 uitstoot.

Subsidie

Subsidie op glasisolatie

Ben je eigenaar van een koopwoning en is dit je hoofdverblijf? Dan kun je profiteren van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) om je woning te isoleren. Klik op onderstaande link om meer te lezen over deze subsidies . In het artikel bespreken we de vijf typen isolatiemaatregelen die voor subsidie in aanmerking komen, en hoe je deze kunt aanvragen.

Meer informatie

De voordelen van glasisolatie

We noemden eerder al enkele voordelen van het isoleren van je glas. Welke voordelen er voor je gelden is afhankelijk van je situatie en isolatieproblemen, maar over het algemeen heeft glasisolatie de volgende voordelen.

Lagere energierekening

Isolatieglas houdt in de zomer de koele lucht binnen en in de winter de warmte. Zo wordt de temperatuur in uw woning dus aangenamer en bespaart u tegelijkertijd op uw energierekening.

Minder last van kou

Isolatieglas zorgt ervoor dat u minder last heeft van kou en tocht van buiten. Zo creëert u een comfortabelere leefomgeving.

Geluidswerend

Glasisolatie zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden minder doordringen. Doordat het geluidswerend is creëert u een rustigere woonsituatie.

Duurzaam

Omdat u minder energie verbruikt om uw woning op temperatuur te houden draagt u bij aan een beter milieu.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw glas te isoleren bespaard uw flink op energiekosten, gas verbruik en Co2 uitstoot.

Tips & tricks

Handige tips over glasisolatie

Wil je meer informatie over glasisolatie? Lees de onderstaande tips!

Profiteer van ISDE subsidies

In dit artikel bespreken we de vijf typen isolatiemaatregelen die voor subsidie in aanmerking komen, en hoe je deze kunt aanvragen.

Meer informatie

Hoe kiest u het juiste isolatiebedrijf voor uw situatie?

Wanneer je je huis laat isoleren is het belangrijk dat dit op de juiste wijze geïnstalleerd wordt. Met de partners van OranjeDuurzaam weet je zeker dat je kiest voor een professioneel en betrouwbaar isolatiebedrijf.

Meer informatie

Vergelijk meerdere offertes

Vraag meerdere offertes aan, vergelijk, kies voor het isolatiebedrijf dat bij je past en bespaar tot 30% op de isolatie van je woning.

Meer informatie
FAQ

Veelgestelde vragen over glasisolatie

Waarom is glasisolatie nuttig?

Glasisolatie is een zeer effectieve manier van isolatie. Je verbetert niet alleen het binnenklimaat, maar bespaart ook nog eens op je energierekening. Daarnaast zorgt het voor een gezonder binnenklimaat, voorkomt het schimmel, vermijdt het schade aan je woning en verbetert het de akoestiek.

Wat is het verschil tussen glasisolatie en andere isolatiematerialen?

Glasisolatie is een transparante thermische isolatie die wordt gebruikt om de warmte uitwisseling tussen de binnen- en buitenkant van een gebouw te beperken. In tegenstelling tot andere isolatiematerialen, zoals glaswol en minerale wol, is glasisolatie transparant en laat het licht door. Dat maakt het dus ideaal voor woningen en gebouwen waarbij voldoende licht erg belangrijk is.

Is glasisolatie duurzaam?

Glasisolatie is een zeer duurzaam isolatiemateriaal. Niet alleen biedt het een lange levensduur, het kan zelfs worden hergebruikt wanneer een gebouw wordt gerenoveerd.

Is glasisolatie brandveilig?

Glasisolatie is zeker brandveilig. Wel is het belangrijk om er op te letten dat het isolatieglas dat wordt gebruikt voldoet aan de brandveiligheidsnormen.

Waar kan ik glasisolatie kopen?

Je kunt isolatieglas het beste kopen bij een professioneel glasisolatie bedrijf. Het is namelijk ook van belang dat het bedrijf ook de installatie van het isolatieglas doet. Zo bent u ervan verzekerd dat het op de juiste manier wordt geplaatst.