Kruipruimte isoleren met schuimbeton

Nooit meer schimmel, vocht en tochtproblemen én een goed geïsoleerde vloer. Schuimbeton helpt u om uw energieverbruik te verminderen en je huis comfortabeler te maken, zodat je kunt genieten van lagere energiekosten en een aangenamer leefklimaat.

Lagere energierekening
Af van koude voeten
Bestendig tegen vocht en schimmel

Wat is kruipruimte isolatie met schuimbeton?

Net als cement, is schuimbeton een betonsoort. Het verschil is alleen dat er aan schuimbeton nog een schuimmiddel wordt toegevoegd. Hierdoor ontstaan er belletjes in het beton zonder dat het materiaal onstabiel wordt. Dit zorgt voor verschillende voordelen. Zo is het gewicht van schuimbeton zo licht dat het kan drijven op water. Ook is het materiaal zeer geluidswerend. Ook is schuimbeton een zeer groene keuze aangezien het van volledig duurzaam materiaal is gemaakt. Het isoleren van uw kruipruimte met schuimbeton is een effectieve manier om uw huis te beschermen tegen kou en warmte van buitenaf.

Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat koude lucht naar binnen trekt en de warmte naar buiten ontsnapt. Daarnaast wordt uw kruipruimte ondoordringbaar voor tocht-, vocht- en schimmelproblemen.

Waarom je kruipruimte isoleren met schuimbeton?

Het isoleren van je kruipruimte met schuimbeton heeft verschillende voordelen. Allereerst kan het ervoor zorgen dat je lagere energiekosten heeft omdat je zo warmteverlies voorkomt. Daarnaast draagt het isoleren van je kruipruimte met schuimbeton ook bij aan een aangenamer binnenklimaat. Hierdoor creëer je dus een comfortabelere leefomgeving. Ook is schuimbeton een duurzame en lange-termijn oplossing. Je kunt na het installeren van het schuimbeton nog jarenlang profiteren van de voordelen van uw geïsoleerde kruipruimte.

Meer informatie
Besparing

Hoeveel bespaart kruipruimte isolatie met schuimbeton

Door te isoleren met schuimbeton zal je merken dat je veel minder warmte verliest door je vloer en dus bespaart op energiekosten. Dit kan al snel oplopen. In de onderstaande tabel zie je wat je ongeveer kunt besparen.

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op een gemiddelde. Laat je door een van onze partners verder informeren door een offerte aan te vragen.

Soort woningJaarlijkse besparing in €Jaarlijkse besparing aan gasJaarlijkse besparing aan Co2
Tussenwoning‍€250‍250 m3‍500 kilo
Hoekwoning‍€260‍260 m3‍550 kilo
2-onder-1-kap‍€330‍330 m3‍700 kilo
Vrijstaande woning‍€500‍500 m3‍1000 kilo

De voordelen van schuimbeton als kruipruimte isolatie

Eerder noemden we al voordelen van schuimbeton, maar het isoleren van je kruipruimte met schuimbeton kent nog veel meer voordelen.

Lagere energierekening

Omdat het materiaal in de winter de kou buiten houdt en in de zomer de warmte zal je minder energie verbruiken om uw woning op de gewenste temperatuur te houden.

Minder last van kou

De warmte wordt niet meer in dezelfde mate afgedreven via de vloer. De warmte wordt namelijk door je vloer geabsorbeerd.

Vocht- en schimmelbestendig

Nooit meer last van vocht-, tocht- en schimmelproblemen die ontstaan in je kruipruimte.

Duurzame keuze

Schuimbeton wordt duurzaam geproduceerd en gaat ook lang mee. Mocht je het toch ooit verwijderen is het ook volledig recyclebaar.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw kruipruimte te isoleren met schuimbeton bespaard u flink op energiekosten en heeft u geen last meer van vocht en schimmel in de kruipruimte.

Vocht in de kruipruimte

Vochtige kruipruimte isoleren met schuimbeton

Een vochtige kruipruimte kan tal van problemen met zich meebrengen, van schimmelvorming tot stank en van gezondheidsproblemen tot hogere stookkosten. Schuimbeton biedt hier een innovatieve en effectieve oplossing. Door zijn unieke samenstelling biedt schuimbeton niet alleen een solide isolerende laag, maar helpt het ook actief vochtproblemen te bestrijden. Daarnaast is schuimbeton duurzaam en milieuvriendelijk, en past het zich naadloos aan de contouren van je kruipruimte aan, wat zorgt voor een volledige afdekking. Dit resulteert in een drogere, warmere en gezondere woonomgeving. Kies voor schuimbeton en zet de stap naar een comfortabeler huis.

Alles over schuimbeton tegen vocht in de kruipruimte
Schimmel verhelpen

Schimmel en zwammen in de kruipruimte verhelpen met schuimbeton

Schimmel en stank in de kruipruimte zijn niet alleen onaangenaam, maar kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid en de waarde van je woning verminderen. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen om deze problemen aan te pakken. Door het reguleren van vocht en het verbeteren van de ventilatie, kunnen veel voorkomende problemen zoals schimmelgroei en onaangename geuren worden voorkomen. Verder is het essentieel om de oorzaak van het vochtprobleem te identificeren en aan te pakken, of dit nu een lekkage, slechte drainage of iets anders is. Met de juiste maatregelen kun je niet alleen een frissere en gezondere leefomgeving creëren, maar ook de levensduur van je woning verlengen.

Alles over schuimbeton tegen schimmel
kosten

De kosten van kruipruimte isoleren met schuimbeton

Schuimbeton kost tussen de 80 en 130 euro per kuub. Het is belangrijk om op te merken dat de prijs varieert afhankelijk van verschillende factoren zoals de totale oppervlakte van het project, eventuele voorrijkosten en de kwaliteit van het gebruikte schuimbeton. Voor grote projecten kan er vaak een volumekorting worden bedongen, terwijl voor kleinere projecten de prijs per kuub aan de hogere kant kan zijn. Het is daarom altijd aan te raden om offertes op maat aan te vragen voor een nauwkeurige kosteninschatting.

Alles over de kosten van schuimbeton
Subsidie

Subsidie op kruipruimte isolatie met schuimbeton

Het isoleren van je kruipruimte met schuimbeton wordt nu nog aantrekkelijker dankzij overheidsinitiatieven die duurzaamheid belonen. Wanneer je kiest voor schuimbeton als isolerende maatregel, kun je genieten van een subsidie van €5,50 per m². Besluit je om meerdere isolerende maatregelen te nemen? Dan verdubbelt dit bedrag naar een royale €11,00 per m². Bovendien wordt deze isolatie ook gesteund door een verlaagd BTW tarief, waardoor je nog meer bespaart op de totale kosten. Deze subsidies maken het niet alleen financieel aantrekkelijker, maar stimuleren ook de transitie naar een energiezuiniger en duurzamer huis. Maak gebruik van deze voordelen en investeer in een comfortabele, duurzame woning met schuimbeton.

Alles over subsidie op schuimbeton
Subsidie op schuimbeton kruipruimte isolatie 2023

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw kruipruimte te isoleren met schuimbeton bespaard u flink op energiekosten en heeft u geen last meer van vocht en schimmel in de kruipruimte.

Proces

Hoe word schuimbeton aangebracht in de kruipruimte?

Je huis isoleren met schuimbeton? Dat is makkelijker en gaat sneller dan vaak wordt gedacht.

Na slechts een paar dagen is je vloer klaar voor gebruik.

01

Openhalen van de kruipruimte

De oude vloer wordt verwijderd en eventueel wordt je kruipruimte uitgediept.

Meer informatie
02

Aanbrengen folie

Folie wordt aangebracht en leidingen worden eventueel extra beschermd.

Meer informatie
03

Storten schuimbeton

Nu wordt het schuimbeton aangebracht.

Meer informatie
04

Drogen

Na twee dagen is de vloer droog eventueel kan er nu een vloerverwarmingssysteem aangebracht worden.

Meer informatie
Vloerisolatie

Nieuwe vloer aanbrengen met schuimbeton

Een vloer vormt de basis van je woning en heeft een grote impact op comfort en uitstraling. Schuimbeton is een uitstekende keuze voor het aanbrengen van een nieuwe vloer. Niet alleen biedt het een stabiele en egale ondergrond, maar het heeft ook thermische voordelen die bijdragen aan een aangename binnentemperatuur. Dankzij de zelfnivellerende eigenschappen van schuimbeton wordt de vloer snel en gelijkmatig aangebracht, waardoor oneffenheden worden verminderd. Bovendien is schuimbeton duurzaam en onderhoudsvriendelijk, wat betekent dat je investeert in een vloer die lang meegaat. Of je nu kiest voor tegels, laminaat, hout of een andere afwerking, met schuimbeton als basis ben je verzekerd van kwaliteit en comfort.

Alles over een schuimbeton vloer
vloerverwarming

Kruipruimte isolatie met schuimbeton en vloerverwarming

De combinatie van schuimbeton isolatie en vloerverwarming in de kruipruimte tilt je wooncomfort naar een hoger niveau. Schuimbeton biedt een uitstekende isolatie, waardoor je woning in de winter warm blijft en in de zomer koel. Voeg daar vloerverwarming aan toe en je hebt een efficiënt verwarmingssysteem dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. De warmteopslagcapaciteit van schuimbeton zorgt er bovendien voor dat de vloerverwarming langer warm blijft, wat energiebesparing oplevert. Het resultaat is een aangename binnentemperatuur, lagere stookkosten en een duurzame woning. Maak van je huis een echte comfortzone met schuimbeton isolatie gecombineerd met vloerverwarming.

Alles over schuimbeton met vloerverwarming

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw kruipruimte te isoleren met schuimbeton bespaard u flink op energiekosten en heeft u geen last meer van vocht en schimmel in de kruipruimte.

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van schuimbeton in de kruipruimte

De isolatiewaarde is een cruciale factor wanneer je een materiaal kiest voor je woning. Schuimbeton blinkt hierin uit. De isolatiewaarde geeft aan hoe goed het materiaal warmte en kou buiten kan houden. De RC-isolatiewaarde is hierbij een maatstaf die de effectiviteit van schuimbeton aangeeft. Met een imponerende waarde van 0,9 - 1,0 RC per 10 cm zorgt schuimbeton ervoor dat je voeten aangenaam warm blijven en dat je woning energiezuiniger wordt. Kiezen voor schuimbeton betekent dus kiezen voor comfort en efficiëntie.

Alles over de isolatiewaarde van schuimbeton
Dikte

Dikte van kruipruimte isolatie met schuimbeton

De optimale dikte van je schuimbeton in de kruipruimte wordt bepaald door verschillende factoren. Ten eerste is de gewenste isolatiewaarde van belang: voor een Rc-isolatiewaarde van 3,5 is een dikte van 36 cm schuimbeton ideaal. De specifieke toepassing en beschikbare ruimte zijn eveneens essentieel bij het maken van deze keuze. Als je een lagere Rc-waarde nodig hebt, kan de dikte van het schuimbeton verkleind worden. Het is altijd belangrijk om de dikte af te stemmen op de behoeften en mogelijkheden van jouw project voor het beste resultaat.

Alles over de dikte van schuimbeton
Duurzaamheid

Is kruipruimte isolatie met schuimbeton duurzaam?

Schuimbeton staat sterk op het gebied van duurzaamheid. Met zijn lange levensduur verminder je de noodzaak tot regelmatige vervanging. Dankzij de isolerende kwaliteiten draagt het bij aan energiebesparing, wat leidt tot minder CO2-uitstoot. Niet te vergeten, schuimbeton is vaak vervaardigd uit gerecyclede materialen en is na gebruik volledig recyclebaar. Kiezen voor schuimbeton is kiezen voor een milieuvriendelijke en toekomstbestendige oplossing.

Alles over de duurzaamheid van schuimbeton

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw kruipruimte te isoleren met schuimbeton bespaard u flink op energiekosten en heeft u geen last meer van vocht en schimmel in de kruipruimte.

Tips & tricks

Handige tips over kruipruimte isolatie met schuimbeton

Schuimbeton is niet enkele geschikt voor de kruipruimte. Het materiaal kan ook gebruikt worden voor tuinschuren, funderingen, opvulmateriaal en vloerisolatie. Hieronder lees je een paar handige tips over schuimbeton.

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Niet alleen wordt je woonkamertemperatuur een stuk aangenamer, je kunt ook nog eens flink besparen op je energierekening. Uw vloerverwarming wordt namelijk efficiënter ingezet waardoor u minder energie verbruikt.

Meer informatie

Houten vloer vervangen door een renovatievloer

Een oude houten vloer kan veel problemen met zich mee brengen zoals rotting, slechte isolatie, vocht problemen en schimmel. Door de houten vloer te vervangen met een renovatievloer worden al deze problemen opgelost.

Meer informatie

Hoe kies je het juist isolatiebedrijf voor je situatie?

Bij de keuze voor een isolatiebedrijf wordt er rekening gehouden met verschillende factoren. Zo kiezen we voor u lokale vakmannen die kunnen leveren wanneer u dat wilt.

Meer informatie
FAQ

Veelgestelde vragen over kruipruimte isolatie met schuimbeton

Waarom is schuimbeton geschikt voor kruipruimte isoleren?

Schuimbeton is een uitstekende isolatie voor de kruipruimte. Het voorkomt warmteverlies en biedt een comfortabele omgeving voor gebruikers. Daarnaast is schuimbeton licht en gemakkelijk te verwerken waardoor het een kosteneffectieve oplossing is.

Hoeveel schuimbeton heb ik nodig voor de kruipruimte?

Het hangt af van de grootte van de kruipruimte, maar in het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 50 mm schuimbeton te gebruiken.

Wat is het verschil tussen schuimbeton en gewoon beton in mijn kruipruimte?

Gewoon beton is een betonmengsel dat uitsluitend bestaat uit cement, zand en water. Schuimbeton daarentegen bevat luchtbellen die het betonmengsel lichter maken en een goede thermische isolatie bieden.

Kan ik schuimbeton gebruiken als vochtbestendig materiaal?

Ja, schuimbeton is een goed vochtbestendig materiaal. Het is ook waterdicht en biedt een goede thermische isolatie.

Kan schuimbeton de schimmel in mijn kruipruimte tegen gaan?

Ja, schuimbeton is schimmelbestendig. Het is waterdicht en biedt een goede thermische isolatie waardoor de kans op vocht en schimmelgroei wordt verminderd.

Vrijblijvende offerte ontvangen