Schuimbeton

Home
Nieuws
Isolatie
Isolatie
Nieuws & artikelen
Contact
Verwarmen en koelen
Duurzame energie
Schuimbeton
Leestijd:
5
min.

Schuimbeton als fundering: een isolerende fundering voor nieuwbouw, aanbouw en meer

schuimbeton als fundering
schuimbeton als fundering

Wat is Schuimbeton?

Schuimbeton, een innovatief en lichtgewicht bouwmateriaal, is in essentie een type beton. Wat schuimbeton uniek maakt, is de toevoeging van een schuimmiddel aan het mengsel, waardoor er kleine luchtbelletjes in het beton ontstaan. Deze belletjes zorgen ervoor dat het materiaal licht van gewicht blijft, zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit. Een opmerkelijke eigenschap van schuimbeton is dat het zo licht is dat het zelfs op water kan drijven, terwijl het ook uitstekende geluiddempende eigenschappen heeft. Bovendien wordt schuimbeton volledig geproduceerd uit duurzame materialen, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt.

Schuimbeton als Fundering

Het gebruik van schuimbeton als fundering is een slimme keuze voor diverse bouwprojecten, van nieuwbouw tot renovaties. Dankzij de unieke samenstelling biedt schuimbeton een solide en betrouwbare basis voor constructies. Dit materiaal is vooral gunstig in gebieden met een lage bodemdraagkracht, waar traditionele funderingsmethoden mogelijk niet haalbaar of te kostbaar zijn.

Waarom Kiezen voor Schuimbeton als Fundering?

Schuimbeton fundering biedt tal van voordelen, waardoor het een populaire keuze is geworden in de bouwsector. Het is een lichtgewicht materiaal, wat het ideaal maakt voor gebieden die gevoelig zijn voor verzakkingen. Daarnaast is het bestand tegen water en biedt het uitstekende isolatiewaarde, wat bijdraagt aan de energie-efficiëntie van gebouwen. Een ander voordeel is de kosteneffectiviteit; schuimbeton is vaak voordeliger dan traditionele paalfunderingen. Deze eigenschappen maken schuimbeton een aantrekkelijke optie voor zowel nieuwe bouwprojecten als renovaties.

Technische Aspecten van Schuimbeton als Fundering

  • Lichtgewicht en Stabiel: Schuimbeton biedt een lichte maar stabiele basis voor constructies, vooral nuttig in gebieden met een lage bodemdraagkracht.
  • Vocht- en Waterbestendig: Door zijn samenstelling is schuimbeton bestand tegen vocht en water, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de constructie.
  • Uitstekende Isolatiewaarde: Het biedt hoge isolatiewaarden, wat helpt bij het verminderen van energiekosten.
  • Kostenbesparend: In vergelijking met traditionele methoden zoals paalfunderingen, kan schuimbeton een kostenefficiënte oplossing zijn.
  • Milieuvriendelijk: Schuimbeton wordt vervaardigd uit duurzame materialen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Schuimbeton als Evenwichtsfundering

Schuimbeton is bijzonder effectief als evenwichtsfundering. Deze techniek houdt in dat een vlakke plaat van schuimbeton over de gehele breedte van een gebouw wordt gebruikt als fundering. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk over de ondergrond, wat ideaal is in zettingsgevoelige gebieden. De lichte aard van schuimbeton betekent dat het geen extra gewicht toevoegt aan de fundering, wat een groot voordeel is ten opzichte van traditionele betonnen of stalen funderingen.

Hoeveel Kost Fundering met Schuimbeton?

Schuimbeton is een kosteneffectieve oplossing voor funderingen, met prijzen die variëren tussen 90 en 130 euro per kubieke meter. Deze kosten zijn afhankelijk van factoren zoals de totale omvang van het project, eventuele voorrijkosten en de kwaliteit van het gebruikte schuimbeton. Voor grotere projecten kan vaak een volumekorting worden bedongen, terwijl kleinere projecten een hogere prijs per kubieke meter kunnen hebben.

Kostenbesparing door Schuimbeton

  • Energiebesparing: Door de hoge isolatiewaarde van schuimbeton kunnen aanzienlijke besparingen op energiekosten worden gerealiseerd.
  • Minder Onderhoudskosten: De vochtbestendigheid en duurzaamheid van schuimbeton leiden tot lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Schuimbeton als Fundering bij een Aanbouw

Schuimbeton is ook een uitstekende keuze voor de fundering van aanbouwen, zoals uitbreidingen aan huizen of bedrijfsgebouwen. De lichte, maar stevige structuur van schuimbeton zorgt voor een solide basis, zonder het risico van verzakkingen. Dit is vooral belangrijk bij aanbouwen, waar de integratie met de bestaande structuur essentieel is voor de duurzaamheid en veiligheid van het geheel.

Fundering van een Schuur met Schuimbeton

Voor de fundering van schuren biedt schuimbeton een snelle, betaalbare en duurzame oplossing. Het lichte gewicht en de eenvoudige installatie maken het een ideale keuze voor kleinere constructies zoals schuren of tuinhuisjes. Bovendien zorgt de goede isolatie ervoor dat deze gebouwen comfortabel blijven, ongeacht het seizoen.

Veelgestelde Vragen over een Fundering van Schuimbeton

Is schuimbeton geschikt voor alle soorten grond?

Ja, schuimbeton is zeer geschikt voor verschillende soorten grond, inclusief zettingsgevoelige gebieden, dankzij de lichte gewicht en goede druk verdelingseigenschappen.

Hoe lang gaat een schuimbeton fundering mee?

Schuimbeton is een duurzaam materiaal dat, indien correct geïnstalleerd, tientallen jaren mee kan gaan zonder significante verzakking of degradatie.

Kan schuimbeton wateroverlast voorkomen?

Ja, door zijn vochtwerende eigenschappen kan schuimbeton helpen wateroverlast en daarmee samenhangende problemen zoals houtrot en schimmel te voorkomen.

Is schuimbeton milieuvriendelijk?

Schuimbeton wordt gemaakt van duurzame materialen, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt in vergelijking met sommige andere funderingsmaterialen.

Wat zijn de kosten van een schuimbeton fundering?

De kosten voor schuimbeton variëren, maar liggen gemiddeld tussen de 90 en 130 euro per kubieke meter, afhankelijk van factoren zoals projectomvang en kwaliteit van het gebruikte schuimbeton.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Vrijblijvende offerte ontvangen