Vloer isoleren met schuimbeton

Door uw vloer te isoleren met schuimbeton profiteert u van veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het besparen op uw energierekening, nooit meer last van koude voeten en nog veel meer.

Lagere energierekening
Zelfnivellerend
Bestendig tegen vocht en schimmel
schuimbeton vloer

Wat is vloerisolatie met schuimbeton?

Schuimbeton is een ideale keuze wanneer je jouw vloer of kruipruimte wilt isoleren en wilt beschermen tegen vocht en temperatuurwisselingen. Niet alleen kan je energie besparen door je vloer te isoleren met schuimbeton, je creëert ook een comfortabeler binnenklimaat. Zo zorgt schuimbeton ervoor dat vocht wordt buitengehouden en draagt het zo bij aan een gezond binnenklimaat. Wil jij ook profiteren van deze voordelen? Neem dan contact met ons op en kom meer te weten over het isoleren van je vloer met schuimbeton.

Waarom je vloer isoleren met schuimbeton?

Er zijn meerdere redenen waarom het isoleren van je vloer met schuimbeton een goed idee kan zijn. Ten eerste voorkomt het natuurlijk warmteverlies waardoor je verwarming minder hard hoeft te werken om je woning op temperatuur te houden. Je kan zo dus flink besparen op je energierekening. Ten tweede draagt het isoleren van je vloer met schuimbeton bij aan een gezonder binnenklimaat, waardoor je wooncomfort wordt verhoogd. Als laatste is schuimbeton een erg duurzaam materiaal en gaat het erg lang mee. Je kunt dus jarenlang profiteren van de voordelen van schuimbeton.

Voordelen van schuimbeton storten

De voordelen van schuimbeton als vloerisolatie

De voordelen van schuimbeton maakt het een product dat veel problemen oplost en toegepast kan worden.

Lagere energierekening

Omdat het materiaal in de zomer de warmte vasthoudt en in de winter de kou, zal je woonkamertemperatuur een stuk aangenamer worden en bespaar je tegelijkertijd op energiekosten.

Minder last van kou

Door te kiezen voor vloerisolatie met schuimbeton heb je nooit meer last van koude voeten.

Bestendig tegen vocht en schimmel

Nooit meer last van vocht-, tocht- en schimmelproblemen. Het schuimbeton is namelijk ondoordringbaar voor deze factoren.

Duurzame keuze

Schuimbeton wordt duurzaam geproduceerd en gaat ook lang mee. Mocht je het toch ooit verwijderen is het ook volledig recyclebaar.

Besparing

Hoeveel bespaart vloerisolatie met schuimbeton?

Het isoleren van een vloer met schuimbeton kent veel voordelen. Één van de grootste voordelen is dat je hiermee flink kunt besparen op uw energierekening. Daarnaast wordt ook het thermisch comfort verbeterd en verhoog je de waarde van je huis.

Wist je dat u door uw vloer te isoleren wel tot 25% op uw energiekosten kunt besparen? Dit resulteert ook in minder Co2 uitstoot wat het een milieubewuste keuze maakt. Bent je benieuwd hoeveel je kan besparen met vloerisolatie? Bekijk dan de onderstaande tabel voor een goede inschatting.

Soort woningJaarlijkse besparing in €Jaarlijkse besparing aan gasJaarlijkse besparing aan Co2
Tussenwoning‍€250‍250 m3‍500 kilo
Hoekwoning‍€260‍260 m3‍550 kilo
2-onder-1-kap‍€330‍330 m3‍700 kilo
Vrijstaande woning‍€500‍500 m3‍1000 kilo

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw vloer te isoleren met schuimbeton bespaard uw flink op energiekosten, gas verbruik en Co2 uitstoot.

Vloerverwarming

Schuimbeton vloer met vloerverwarming

De samensmelting van een schuimbeton vloer met vloerverwarming biedt een ultieme oplossing voor wooncomfort. Schuimbeton zorgt voor een stabiele en goed geïsoleerde basis, waardoor warmte efficiënt wordt vastgehouden. Voeg daar de gelijkmatige warmteverdeling van vloerverwarming aan toe en je creëert een aangename leefomgeving. Deze combinatie niet alleen zorgt voor warme voeten tijdens koude dagen, maar draagt ook bij aan een energiezuinige woning. Door de uitstekende warmteopslagcapaciteit van schuimbeton blijft je vloer langer warm, wat resulteert in minder energieverbruik.

Schuimbeton met vloerverwarming
Proces

Hoe word een schuimbeton vloer aangebracht?

Denk je erover na om uw huis te laten isoleren met schuimbeton? Dat is vaak makkelijker dan gedacht. Al na een paar dagen is je woning weer helemaal klaar voor gebruik.

01

Verwijderen oude vloer

De oude vloer wordt verwijderd waarna de voorbereidende werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

02

Folie aanbrengen

Er wordt folie aangebracht om uw leidingen te beschermen en lekkage te voorkomen.

03

Storten schuimbeton

Het schuimbeton wordt in meerdere lagen aangebracht, waarna het drogen begint.

04

Drogen

Na ongeveer drie dagen is het schuimbeton droog en is je vloer weer klaar voor gebruik.

Meer informatie
ISDE subsidie

Subsidie op een nieuwe schuimbeton vloer

Het isoleren van je vloer met schuimbeton wordt nu nog aantrekkelijker dankzij overheidsinitiatieven die duurzaamheid belonen. Wanneer je kiest voor schuimbeton als isolerende maatregel, kun je genieten van een subsidie van €5,50 per m². Besluit je om meerdere isolerende maatregelen te nemen? Dan verdubbelt dit bedrag naar een royale €11,00 per m². Bovendien wordt deze isolatie ook gesteund door een verlaagd BTW tarief, waardoor je nog meer bespaart op de totale kosten. Deze subsidies maken het niet alleen financieel aantrekkelijker, maar stimuleren ook de transitie naar een energiezuiniger en duurzamer huis. Maak gebruik van deze voordelen en investeer in een comfortabele, duurzame woning met schuimbeton.

Subsidie op schuimbeton
Subsidie op schuimbeton vloer 2023

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw vloer te isoleren met schuimbeton bespaard uw flink op energiekosten, gas verbruik en Co2 uitstoot.

Prijs

Prijs van een schuimbeton vloer

Het isoleren van je vloer is een slimme investering voor comfort, energiebesparing en duurzaamheid. Maar wat zijn de kosten? De prijs voor het isoleren met schuimbeton varieert tussen de €80 en €130 per kubieke meter (m³). Deze prijs kan variëren op basis van factoren zoals de complexiteit van de ruimte en de specifieke eisen van het project. Als je kijkt naar de kosten in relatie tot de Rc-waarde, een maatstaf voor de isolatiewaarde, biedt schuimbeton uitstekende waarde bij een Rc-waarde van 3,5. Door te investeren in deze isolatie zorg je niet alleen voor een comfortabeler thuis, maar ook voor lagere energiekosten op de lange termijn. De beste manier om achter de prijs en kosten voor uw project te komen is door een offerte aan te vragen.

Prijs en kosten van schuimbeton
Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van schuimbeton

De isolatiewaarde is een cruciale factor wanneer je een materiaal kiest voor je woning. Schuimbeton blinkt hierin uit. De isolatiewaarde geeft aan hoe goed het materiaal warmte en kou buiten kan houden. De RC-isolatiewaarde is hierbij een maatstaf die de effectiviteit van schuimbeton aangeeft. Met een imponerende waarde van 0,9 - 1,0 RC per 10 cm zorgt schuimbeton ervoor dat je voeten aangenaam warm blijven en dat je woning energiezuiniger wordt. Kiezen voor schuimbeton betekent dus kiezen voor comfort en efficiëntie.

Isolatiewaarde van schuimbeton
Nieuwe vloer

Nieuwe vloer aanbrengen met schuimbeton

Een vloer vormt de basis van je woning en heeft een grote impact op comfort en uitstraling. Schuimbeton is een uitstekende keuze voor het aanbrengen van een nieuwe vloer. Niet alleen biedt het een stabiele en egale ondergrond, maar het heeft ook thermische voordelen die bijdragen aan een aangename binnentemperatuur. Dankzij de zelfnivellerende eigenschappen van schuimbeton wordt de vloer snel en gelijkmatig aangebracht, waardoor oneffenheden worden verminderd. Bovendien is schuimbeton duurzaam en onderhoudsvriendelijk, wat betekent dat je investeert in een vloer die lang meegaat. Of je nu kiest voor tegels, laminaat, hout of een andere afwerking, met schuimbeton als basis ben je verzekerd van kwaliteit en comfort.

Vloerrenovatie met schuimbeton

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw vloer te isoleren met schuimbeton bespaard uw flink op energiekosten, gas verbruik en Co2 uitstoot.

Houten vloer isoleren

Bestaande houten vloer isoleren met schuimbeton

Het isoleren van een bestaande houten vloer kan soms een uitdaging zijn, maar met schuimbeton wordt dit proces een stuk eenvoudiger en effectiever. Schuimbeton vormt een naadloze en goed geïsoleerde laag die perfect past onder je huidige vloer. Deze isolatielaag draagt bij aan een comfortabelere leefomgeving door kou en vocht buiten te houden. Daarnaast helpt het energiebesparing te realiseren, waardoor je op termijn bespaart op stookkosten. Of je nu een houten of betonnen vloer hebt, schuimbeton is de ideale keuze voor een duurzame en efficiënte isolatie-upgrade van je bestaande vloer.

Houten vloer vervangen met schuimbeton
Dikte

Hoe dik moet een schuimbeton vloer zijn?

De optimale dikte van je schuimbetonvloer wordt bepaald door verschillende factoren. Ten eerste is de gewenste isolatiewaarde van belang: voor een Rc-isolatiewaarde van 3,5 is een schuimbetonvloer van 36 cm dikte ideaal. De specifieke toepassing en beschikbare ruimte zijn eveneens essentieel bij het maken van deze keuze. Als je een lagere Rc-waarde nodig hebt, kan de dikte van de schuimbetonvloer verkleind worden. Het is altijd belangrijk om de dikte af te stemmen op de behoeften en mogelijkheden van jouw project voor het beste resultaat.

Dikte van schuimbeton
Dikte

De nadelen van een schuimbeton vloer

Hoewel schuimbeton veel voordelen biedt, zoals goede isolatie-eigenschappen en duurzaamheid, kent het ook enkele nadelen die het overwegen waard zijn. Daarnaast kan schuimbeton, afhankelijk van de samenstelling en toepassing, minder draagkracht hebben dan traditioneel beton. Moet je op een later moment nog bij je kruipruimte? Dan is schuimbeton misschien niet geschikt voor je project. Deze wordt in de toekomst onbereikbaar.

Meer informatie
Duurzaamheid

Is een schuimbeton vloer duurzaam?

In onze zoektocht naar milieubewuste oplossingen, staat schuimbeton als vloerisolatie sterk in de spotlight. Maar hoe duurzaam is het echt? Schuimbeton kent een lange levensduur, waardoor de noodzaak voor regelmatige vervanging afneemt. Zijn isolerende kwaliteiten dragen bij aan aanzienlijke energiebesparingen, wat resulteert in een verminderde CO2-uitstoot. Veel schuimbeton wordt bovendien geproduceerd uit gerecyclede materialen en is aan het einde van zijn levenscyclus volledig recyclebaar. Hierdoor vormt vloerisolatie met schuimbeton een bewuste keuze voor wie het milieu een warm hart toedraagt en tegelijkertijd wil investeren in langdurig comfort.

Duurzaamheid van schuimbeton

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw vloer te isoleren met schuimbeton bespaard uw flink op energiekosten, gas verbruik en Co2 uitstoot.

Schuimbeton luchtbellen
Tips & tricks

Handige tips over schuimbeton vloeren

Schuimbeton is een veelzijdig inzetbaar isolatiemateriaal. Hieronder enkele tips over schuimbeton isolatie van de vloer.

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Niet alleen wordt je woonkamertemperatuur een stuk aangenamer, je kunt ook nog eens flink besparen op je energierekening. Uw vloerverwarming wordt namelijk efficiënter ingezet waardoor u minder energie verbruikt.

Meer informatie

Houten vloer vervangen door een renovatievloer

Een oude houten vloer kan veel problemen met zich mee brengen zoals rotting, slechte isolatie, vocht problemen en schimmel. Door de houten vloer te vervangen met een renovatievloer worden al deze problemen opgelost.

Meer informatie

Hoe kies je het juist isolatiebedrijf voor je situatie?

Bij de keuze voor een isolatiebedrijf wordt er rekening gehouden met verschillende factoren. Zo kiezen we voor u lokale vakmannen die kunnen leveren wanneer u dat wilt.

Meer informatie
FAQ

Veelgestelde vragen over schuimbeton

Waarom is schuimbeton een goede vloerisolatie?

Schuimbeton is een zeer goed materiaal om je vloer te isoleren door de hoge isolatiewaarde. Niet alleen voorkomt het warmteverlies, het biedt ook geluidsisolatie.

Is schuimbeton duur?

In vergelijking met andere isolatiematerialen is schuimbeton relatief goedkoop. Ook is het duurzamer dan andere materialen zoals glaswol en minerale wol.

Is schuimbeton milieuvriendelijk?

Ja, schuimbeton is zeer milieuvriendelijk. Het materiaal bevat geen giftige chemicaliën of stoffen en heeft daarnaast ook geen negatieve effecten op het milieu.

Kan je een verrotte houten ondervloer of houten balken vervangen met schuimbeton?

Dat kan zeker. Schuimbeton is het perfecte materiaal een verrotte houten ondervloer of houten balken mee te vervangen.

Vrijblijvende offerte ontvangen