Schuimbeton

Home
Nieuws
Isolatie
Isolatie
Nieuws & artikelen
Contact
Verwarmen en koelen
Duurzame energie
Schuimbeton
Leestijd:
4
min.

Schuimbeton storten: Laten storten, Zelf aanbrengen en prijs

schuimbeton storten als vloer
schuimbeton storten als vloer

Wat is Schuimbeton

Schuimbeton is een lichte mengeling van cement, water en schuimmiddel, bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Deze samenstelling maakt het materiaal zowel licht als duurzaam, geschikt voor uiteenlopende toepassingen in de bouwsector. De ontwikkeling van schuimbeton is voortgestuwd door technologische vooruitgang, waardoor het een veelzijdige keuze is geworden voor moderne bouwprojecten.

Voordelen van Schuimbeton

De voordelen van schuimbeton liggen met name in de thermische en geluidsisolatie. Deze eigenschappen leiden tot energiebesparing en een vermindering van CO2-uitstoot. Schuimbeton is brandwerend, lichtgewicht voor gemakkelijk transport, en zelfnivellerend, wat zorgt voor efficiëntie tijdens het storten. Daarnaast is schuimbeton bestand tegen vocht en schimmel en vereist het minimaal onderhoud, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor zowel nieuwbouw als renovaties.

Moet Schuimbeton Gestort Worden?

Bij de keuze voor schuimbeton als bouwmateriaal is het belangrijk om te overwegen of het gestort moet worden. Schuimbeton is ideaal voor projecten waarbij isolatie, duurzaamheid, en lichtgewicht materiaal vereist zijn. Het storten van schuimbeton is een gespecialiseerd proces dat zorgt voor een naadloze en effectieve applicatie, vooral in situaties waar traditionele beton- of isolatiematerialen niet haalbaar of efficiënt zijn.

Schuimbeton Laten Storten

Het professioneel laten storten van schuimbeton garandeert een hoge kwaliteit en duurzaamheid van de vloer. Gespecialiseerde aannemers gebruiken geavanceerde technieken en apparatuur om ervoor te zorgen dat het schuimbeton gelijkmatig wordt verdeeld en een solide basis vormt voor verdere bouwwerkzaamheden. Dit proces omvat de voorbereiding van de locatie, het aanbrengen van folie voor isolatie en het gelijkmatig storten van het schuimbeton om alle hoeken en kieren effectief op te vullen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor het storten van schuimbeton

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte en advies voor het laten storten van schuimbeton.

Schuimbeton Vloer Storten

Schuimbeton is bijzonder geschikt voor vloerrenovaties, vooral in situaties waar houten vloeren vervangen moeten worden vanwege problemen zoals vochtschade, schimmel of instabiliteit. Het biedt een moderne en duurzame oplossing, die niet alleen de structurele integriteit verbetert, maar ook bijdraagt aan betere isolatie en het comfort in de woning. Bovendien, dankzij zijn lichte gewicht, is het ideaal voor gebruik in oudere gebouwen waar zware constructies problematisch kunnen zijn.

Hoe Wordt Schuimbeton Gestort?

Het storten van schuimbeton is een nauwkeurig proces dat in verschillende fasen wordt uitgevoerd:

  1. Oude Vloer Verwijderen: Eerst wordt de oude vloer, indien aanwezig, verwijderd om ruimte te maken voor het schuimbeton.
  2. Folie Aanbrengen: Speciale folie wordt aangebracht om te voorkomen dat het schuimbeton in contact komt met de ondergrond en om een gelijkmatige verspreiding te garanderen.
  3. Schuimbeton Storten: Het schuimbeton wordt ter plaatse gemengd en vervolgens gestort. Door de vloeibare aard zal het zichzelf nivelleren en alle hoeken en gaten vullen.
  4. Drogen: Het schuimbeton heeft tijd nodig om uit te harden en te drogen, wat essentieel is voor het vormen van een solide en duurzame basis.

Schuimbeton Zelf Storten

Hoewel het technisch mogelijk is om schuimbeton zelf te storten, wordt het meestal niet aanbevolen. Dit komt door de technische complexiteit en precisie die nodig zijn voor een correcte en effectieve toepassing. Professionele storters beschikken over de juiste apparatuur en expertise om ervoor te zorgen dat het schuimbeton gelijkmatig verspreid wordt en de gewenste eigenschappen behoudt. Zelf storten kan leiden tot ongelijkmatige verspreiding, onvoldoende isolatie of structurele problemen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor het storten van schuimbeton

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte en advies voor het laten storten van schuimbeton.

Hoeveel Kost Schuimbeton Storten?

De kosten van schuimbeton storten hangen af van factoren zoals de omvang van het project, de locatie, en de specifieke eisen van de klus. Over het algemeen liggen de prijzen tussen €90 en €130 per m³, maar deze kunnen variëren. Voor een nauwkeurige schatting is het verstandig offertes aan te vragen.

Prijs per m3

Bij het berekenen van de kosten van schuimbeton per kubieke meter (m³) zijn de dikte en oppervlakte belangrijke factoren. De prijs kan variëren afhankelijk van de totale benodigde hoeveelheid, met mogelijke kortingen voor grotere projecten.

Subsidie op Schuimbeton

In Nederland zijn er subsidies beschikbaar voor isolatie met schuimbeton, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze subsidies kunnen de financiële last van het gebruik van schuimbeton aanzienlijk verminderen. Zo ontvangt u voor vloerisolatie met schuimbeton een subsidie van €5,50 per m², wat verhoogd kan worden naar €11,00 per m² als het gecombineerd wordt met andere duurzame maatregelen. Voor kruipruimte isolatie ligt de subsidie op €3,00 per m², verhoogd naar €6,00 per m² bij combinatie met andere maatregelen. Enkele voorwaarden zijn dat de Rc-waarde minimaal 3,5 m² K/W moet zijn en de oppervlakte minstens 20 m².

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor het storten van schuimbeton

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte en advies voor het laten storten van schuimbeton.

Vrijblijvende offerte ontvangen