Schuimbeton

Home
Nieuws
Isolatie
Isolatie
Nieuws & artikelen
Contact
Verwarmen en koelen
Duurzame energie
Kruipruimte isolatie
Leestijd:
3
min.

Schuimbeton tegen vocht, schimmel & stank problemen in de kruipruimte: de ideale oplossing

schuimbeton in de kruipruimte tegen vocht en schimmel problemen
schuimbeton in de kruipruimte tegen vocht en schimmel problemen

Veel voorkomende problemen in de kruipruimte

Als je een huis hebt met een kruipruimte, dan weet je dat deze ruimte soms voor problemen kan zorgen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen die je in de kruipruimte kunt tegenkomen:

Water en vocht problemen

Water en vocht in de kruipruimte kunnen zich ophopen door slechte drainage, lekkages of simpelweg door de natuurlijke vochtigheid van de grond. Dit overtollige vocht kan de fundering van je huis aantasten, wat kan leiden tot kostbare reparaties. Het is essentieel om deze problemen snel aan te pakken om verdere schade te voorkomen. Bovendien kan stilstaand water een broedplaats worden voor insecten zoals muggen.

Schimmel in de kruipruimte

Waar vocht is, is vaak ook schimmel. Schimmel in de kruipruimte kan houten balken en vloeren aantasten, waardoor de structurele integriteit van je huis in gevaar komt. Bovendien kunnen sommige schimmels gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals allergieën en ademhalingsproblemen. Het is belangrijk om de oorzaak van de schimmel te identificeren en deze effectief te bestrijden.

Stank en muffe geur uit de kruipruimte

Een muffe geur is vaak het eerste teken dat er iets mis is in de kruipruimte. Deze geur kan worden veroorzaakt door schimmel, rottend hout of zelfs dode dieren. Als deze geur je woonruimte binnendringt, kan het je wooncomfort aanzienlijk verminderen.

Rottende houten vloer

Hout dat langdurig wordt blootgesteld aan vocht kan gaan rotten. Een rottende houten vloer kan instabiel worden en in het ergste geval zelfs instorten.

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een innovatief bouwmateriaal dat de laatste jaren aan populariteit wint. Het is een mengsel van cement, water en een speciaal schuimmiddel. Dit schuimmiddel zorgt ervoor dat het beton licht en luchtig wordt, waardoor het uitstekende isolerende eigenschappen heeft. Bovendien is schuimbeton duurzaam en milieuvriendelijk, waardoor het een uitstekende keuze is voor milieubewuste huiseigenaren.

schuimbeton gestort in de kruipruimte
Schuimbeton word gestort in de kruipruimte

Waarom kiezen voor schuimbeton in de kruipruimte

Er zijn tal van redenen waarom schuimbeton in de kruipruimte de ideale keuze is voor als isolatie:

  • Water en vocht bestendig: In tegenstelling tot traditioneel beton, is schuimbeton van nature waterafstotend. Dit betekent dat het geen vocht absorbeert, waardoor het risico op vocht- en schimmelproblemen in je kruipruimte aanzienlijk wordt verminderd.
  • Bestendig tegen schimmels: Schuimbeton creëert een ondoordringbare barrière tegen schimmels. Dit betekent dat schimmelsporen zich niet kunnen vestigen en verspreiden in een met schuimbeton geïsoleerde kruipruimte.
  • Hoge isolatiewaarde: Dankzij de luchtige structuur van schuimbeton heeft het een hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat het je huis in de winter warm houdt en in de zomer koel.
  • Bespaart tot wel 20% op energiekosten: Een goed geïsoleerde kruipruimte kan je aanzienlijke besparingen opleveren op je energierekening. Met schuimbeton kun je tot wel 20% besparen op je stookkosten.
  • Schuimbeton heeft een lange levensduur: Het is een duurzame en lange-termijn oplossing, waardoor je jarenlang kunt profiteren van de voordelen. Schuimbeton is een duurzaam materiaal dat jaren mee gaat met weinig tot geen onderhoud. Met de juiste zorg en onderhoud kan een met schuimbeton geïsoleerde kruipruimte tientallen jaren meegaan zonder aan kwaliteit in te boeten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte en ga vocht, schimmel & stank tegen met schuimbeton

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor schuimbeton tegen vocht, schimmel en stank in de kruipruimte.

Hoe wordt schuimbeton aangebracht in de kruipruimte?

Het aanbrengen van schuimbeton in de kruipruimte is eenvoudiger en sneller dan je misschien denkt. Hier zijn de stappen:

  1. Oude vloer verwijderen: Voordat je begint met het aanbrengen van schuimbeton, moet je eerst de oude vloer verwijderen.
  2. Folie aanbrengen: Voordat het schuimbeton wordt gestort, wordt er een folie aangebracht om te voorkomen dat het beton zich vermengt met de grond. Verder beschermt de folie enige leidingen die mogelijk onder het schuimbeton blijven liggen.
  3. Schuimbeton storten: Gespecialiseerde schuimbeton pompwagens worden gebruikt om het schuimbeton gelijkmatig in de kruipruimte te storten.
  4. Schuimbeton laten drogen: Na het storten moet het schuimbeton drogen. Dit kan 2 tot 3 dagen duren, afhankelijk van de omstandigheden.

Hoeveel kost het om schuimbeton in de kruipruimte aan te brengen tegen vocht en schimmel problemen?

Het isoleren van je kruipruimte met schuimbeton is een slimme investering voor comfort, energiebesparing en duurzaamheid. De kosten van het aanbrengen van schuimbeton in de kruipruimte kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de dikte van het aangebrachte beton en eventuele extra werkzaamheden zoals het verwijderen van de oude vloer. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €80 en €130 per kubieke meter (m³). Deze prijs kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de ruimte en de specifieke eisen van het project. Het is altijd raadzaam om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

Tips voor het kiezen van een schuimbeton leverancier

Bij het kiezen van een schuimbeton leverancier is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Vergelijk altijd meerdere offertes en let niet alleen op de prijs, maar ook op voorrijkosten, levertijd en de kwaliteit van het aangeboden materiaal. Bij OranjeDuurzaam werken wij samen met partners die expert zijn op het gebied van schuimbeton. Door bij ons een offerte aan te vragen verbinden wij je aan de beste vakbedrijven voor jouw situatie en ontvang je tot wel 3 vrijbijvende offerte op maat.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte en ga vocht, schimmel & stank tegen met schuimbeton

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor schuimbeton tegen vocht, schimmel en stank in de kruipruimte.

Veelgestelde vragen over schuimbeton in de kruipruimte tegen schimmel, vocht & stank problemen

Wat is het belangrijkste verschil tussen schuimbeton en traditioneel beton?

Het belangrijkste verschil is dat schuimbeton lichter en poreuzer is vanwege het schuimmiddel dat eraan wordt toegevoegd. Dit geeft het uitstekende isolerende eigenschappen en maakt het waterafstotend.

Hoe lang gaat schuimbeton mee in de kruipruimte?

Met de juiste zorg en onderhoud kan schuimbeton in de kruipruimte tientallen jaren meegaan zonder aan kwaliteit in te boeten.

Is schuimbeton milieuvriendelijk?

Ja, schuimbeton is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Het vereist minder grondstoffen dan traditioneel beton en heeft een lagere CO2-uitstoot tijdens de productie.

Kan ik schuimbeton zelf aanbrengen in mijn kruipruimte?

Hoewel het technisch mogelijk is om zelf schuimbeton aan te brengen, wordt het aanbevolen om dit over te laten aan professionals vanwege de expertise en apparatuur die nodig is voor een correcte toepassing.

Wat gebeurt er als schuimbeton nat wordt?

Schuimbeton is van nature waterafstotend, wat betekent dat het geen water absorbeert. Als het echter langdurig wordt blootgesteld aan grote hoeveelheden water, zoals bij overstromingen, is het raadzaam om het te laten inspecteren door een professional.

Hoe snel kan ik mijn huis weer gebruiken na het aanbrengen van schuimbeton in de kruipruimte?

Over het algemeen moet je het schuimbeton enkele dagen laten drogen voordat je verder gaat met andere werkzaamheden. Het exacte tijdsbestek kan variëren afhankelijk van de omstandigheden.

Is schuimbeton bestand tegen schimmel?

Ja, schuimbeton is ondoordringbaar voor de meeste soorten schimmels, waardoor het een uitstekende keuze is voor kruipruimte-isolatie.

Lost schuimbeton stank problemen uit de kruipruimte op?

Ja, door de kruipruimte te isoleren met schuimbeton verdwijnen stank en nare geuren uit de kruipruimte.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte en ga vocht, schimmel & stank tegen met schuimbeton

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor schuimbeton tegen vocht, schimmel en stank in de kruipruimte.

Vrijblijvende offerte ontvangen