Schuimbeton

Home
Nieuws
Isolatie
Isolatie
Nieuws & artikelen
Contact
Verwarmen en koelen
Duurzame energie
Isolatie
Leestijd:
3
min.

De prijs van schuimbeton: een compleet inzicht in de kosten

Schuimbeton kosten
Schuimbeton kosten

Wanneer je overweegt om je vloer te isoleren, is het belangrijk om de verschillende opties en de bijbehorende kosten te begrijpen. Een populaire keuze voor vloerisolatie is schuimbeton. Schuimbeton is niet alleen effectief in het isoleren van je vloer, maar het heeft ook andere voordelen, waaronder duurzaamheid en onderhoudsgemak. In deze blog kijken we naar de verschillende factoren die de kosten van schuimbeton bepalen, evenals de voordelen op lange termijn die deze optie voor vloerisolatie kan bieden.

Begrijpen van de kosten van schuimbeton

Net als bij elke bouw- of renovatie-optie, zijn er verschillende factoren die de kosten van schuimbeton beïnvloeden. De belangrijkste zijn de voorrijkosten, de benodigde hoeveelheid schuimbeton (aantal kuub) en de prijs per kuub.

Prijs per kubieke meter m3

De kosten van schuimbeton worden meestal berekend per kubieke meter, waarbij je kunt rekenen op een prijs tussen 90 en 130 euro per m3. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van je project. Over het algemeen geldt: hoe groter het oppervlak dat je nodig hebt, hoe goedkoper de prijs per kubieke meter.

Kosten van schuimbeton per m2

De kosten van schuimbeton kunnen variëren afhankelijk van de regio, de kwaliteit van het materiaal, en de hoeveelheid die u nodig heeft. Gemiddeld kan de prijs liggen tussen de €50 en €100 per m2, maar dit is slechts een schatting en de werkelijke kosten kunnen variëren.

Andere kostenposten

Naast de kosten per kubieke meter, zijn er andere kosten waarmee je rekening moet houden bij het overwegen van schuimbeton. Deze omvatten voorrijkosten, die afhankelijk zijn van de afstand, en de totale hoeveelheid schuimbeton die je nodig hebt, die weer afhankelijk is van de hoogte en het aantal vierkante meters van je project.

Wat is duurder, schuimbeton of beton?

Traditioneel beton is over het algemeen goedkoper dan schuimbeton vanwege de eenvoudigere productiemethode en de ruimere beschikbaarheid van de grondstoffen. Schuimbeton daarentegen heeft specifieke voordelen zoals thermische isolatie en lichtgewicht eigenschappen, wat het duurder kan maken. De exacte prijsverschillen kunnen variëren afhankelijk van de regio en de specifieke toepassing. Het is altijd een goed idee om offertes te krijgen van verschillende leveranciers om een nauwkeurige prijsvergelijking te maken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

De langetermijnvoordelen van schuimbeton

Duurzaamheid en onderhoud

Op lange termijn kan een schuimbetonvloer je geld besparen, omdat het materiaal een lange levensduur heeft en geen onderhoud vereist. Vocht, schimmel en extreme weersomstandigheden hebben geen invloed op het materiaal, waardoor je hier geen omkijken naar hebt.

Energiebesparing

Daarnaast heeft schuimbeton een hoog isolerend vermogen, wat je energie bespaart. Voor een maximaal rendement combineer je schuimbeton met vloerverwarming en een dekvloer. De dekvloer zal de warmte goed geleiden, waardoor je een duurzame oplossing hebt met een hoog warmterendement.

Schuimbeton inclusief vloerverwarming

Het combineren van schuimbeton met vloerverwarming is een uitstekende keuze voor zowel comfort als efficiëntie. Vloerverwarming levert gelijkmatige warmte en elimineert koude plekken, wat resulteert in een comfortabeler binnenklimaat. Bovendien is vloerverwarming efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen, wat resulteert in lagere energiekosten.

Kosten van vloerverwarming

Bij het overwegen van vloerverwarming moeten we de extra kosten in rekening brengen. De gemiddelde kosten voor vloerverwarming bedragen ongeveer 800 euro voor 10 m², inclusief installatie. Daar bovenop komt er ongeveer 100 euro per 10 m² bij. Dit zijn uiteraard gemiddelden en de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het project, de complexiteit van de installatie en de keuze voor het soort vloerverwarmingssysteem.

Waarom de combinatie met schuimbeton?

Schuimbeton is bijzonder geschikt voor gebruik met vloerverwarming. Het heeft een hoge thermische massa, wat betekent dat het warmte goed kan vasthouden en langzaam afgeven. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, wat leidt tot een comfortabelere leefomgeving en efficiëntere verwarming. Bovendien kan het gebruik van schuimbeton met vloerverwarming de behoefte aan andere, minder efficiënte verwarmingsbronnen verminderen of zelfs elimineren.

Het totale kostenplaatje

De totale kosten voor het aanleggen van een schuimbetonvloer met vloerverwarming kunnen dus bestaan uit de kosten voor het schuimbeton zelf, de installatiekosten, de voorrijkosten en de kosten voor het vloerverwarmingssysteem.

Energiebesparing op lange termijn

Door de hoge isolatiewaarde van schuimbeton en de efficiëntie van vloerverwarming kun je aanzienlijke energiebesparingen realiseren. Bovendien biedt schuimbeton een hoge duurzaamheid en een vrijwel onderhoudsvrije werking, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over toekomstige reparatie- of vervangingskosten.

Jouw project

Zit je er aan te denken om je vloer te laten isoleren met schuimbeton? Vraag dan makkelijk en vrijblijvend offertes aan van lokale ondernemers via het onderstaande formulier.

Schuimbeton offerte aanvragen

Schuimbeton offerte aanvragen

Heb je de onderstaande gegevens niet bij de hand of ben je opzoek naar vrijblijvend advies? Vul dan het contactformulier in.
Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden & het privacy beleid van OranjeDuurzaam.

Bedankt voor het invullen van het offerte formulier.

Wij gaan direct aan de slag om uw aanvraag aan de juiste vakbedrijven te koppelen. Zodra wij meer weten zullen wij contact met u opnemen.
Terug naar de homepagina
Oeps! Het lijkt erop dat er iets is misgegaan. Mogelijk zijn niet alle benodigde velden ingevuld. Let op het * teken voor verplichte velden.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Vrijblijvende offerte ontvangen