Schuimbeton met vloerverwarming

Schuimbeton met vloerverwarming is een innovatieve en duurzame oplossing voor het creëren van een comfortabele en energie-efficiënte leefomgeving. Schuimbeton, een lichtgewicht en isolerend materiaal, gecombineerd met vloerverwarming, zorgt voor een optimale warmteverdeling in uw woning of bedrijfspand.

Lagere energierekening
Gebruik als hoofdverwarming
Gelijkmatige warmteverdeling

Waarom kiezen voor vloerverwarming bij schuimbeton?

Schuimbeton en vloerverwarming vormen samen een ideale combinatie. Schuimbeton, met zijn uitstekende isolerende eigenschappen, zorgt ervoor dat de warmte van de vloerverwarming optimaal wordt benut. Dit resulteert in een gelijkmatige warmteverdeling, verhoogd wooncomfort en een efficiënte energiebenutting.

De voordelen van vloerverwarming bij schuimbeton

Vloerverwarming in een schuimbeton vloer biedt tal van voordelen. Naast een aangename en constante warmteverdeling, zorgt de combinatie voor lagere stookkosten. Bovendien is er minder luchtverplaatsing, wat resulteert in minder stofcirculatie en een gezonder binnenklimaat. De vloerverwarming kan ook als hoofdverwarming worden gebruikt, waardoor radiatoren verleden tijd zijn.

Lagere energierekening

Vloerverwarming verspreidt warmte gelijkmatig, waardoor energieverbruik vermindert en de stookkosten lager zijn.

Gebruik als hoofdverwarming

Vloerverwarming kan radiatoren vervangen, wat meer ruimte en een strakker interieur oplevert.

Gelijkmatige warmteverdeling

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmte over de gehele vloeroppervlakte, wat resulteert in een comfortabel binnenklimaat.

Minder stofcirculatie

Vloerverwarming circuleert geen lucht zoals traditionele verwarmingssystemen, waardoor er minder stof en allergenen in de lucht komen.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door vloerverwarming te combineren met schuimbeton heeft u een energie efficiëntere verwarming. Dit zorgt voor een lagere energierekening enminder stofcirculatie.

Prijs

Wat kost vloerverwarming met schuimbeton?

De kosten voor schuimbeton met vloerverwarming zijn opgebouwd uit materiaalkosten, arbeidskosten en eventuele extra kosten zoals voorbereidingswerk.

OppervlakteKrimpnetNoppen
20 tot 30 m2‍€1300‍€920
30 tot 40 m2‍€1450‍€1100
40 tot 50 m2‍€1600‍€1225
50 tot 60 m2‍€1850‍€1350
Prijs vloerverwarming per vierkante meter (inschatting)
OppervlakteKosten per m2Kosten toaal
30 m2€160€4800
35 m2€155€5425
40 m2€150€6000
45 m2€145€6525
80 m2€120€9600
Prijs en kosten schuimbeton (inschatting)
Het proces

Hoe word schuimbeton met vloerverwarming aangebracht?

Denk je erover na om uw huis te laten isoleren met schuimbeton? Dat is vaak makkelijker dan gedacht. Al na een paar dagen is je woning weer helemaal klaar voor gebruik.

01

Folie aanbrengen

Er wordt folie aangebracht om uw leidingen te beschermen en lekkage te voorkomen.

Meer informatie
02

Schuimbeton storten

Het schuimbeton wordt in meerdere lagen aangebracht, waarna het drogen begint.

Meer informatie
03

Drogen

Na ongeveer drie dagen is het schuimbeton droog en is je vloer weer klaar voor gebruik.

Meer informatie
04

Vloerverwarming installeren

De vloerverwarming wordt bovenop de laag schuimbeton aangebracht.

Meer informatie
05

Dekvloer

De dekvloer sluit de vloerverwarming perfect af. Deze vloer is extra isolerend.

Meer informatie
Renovatievloer

Vloerrenovatie met schuimbeton, vloerverwarming & dekvloer

Wanneer je een totale vloerrenovatie overweegt, is de combinatie van schuimbeton, vloerverwarming en een afwerkvloer een uitstekende keuze. Je krijgt hiermee niet alleen een comfortabele en warme vloer, maar ook een moderne en duurzame afwerking die jaren meegaat. Deze gelaagde opbouw zorgt voor optimale isolatie, warmteverdeling en een stijlvolle look in elke ruimte van het huis.

Rennovatie vloer  met schuimbeton

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door vloerverwarming te combineren met schuimbeton heeft u een energie efficiëntere verwarming. Dit zorgt voor een lagere energierekening enminder stofcirculatie.

Schuimbeton luchtbellen
Tips & tricks

Handige tips over schuimbeton vloeren

Schuimbeton is een veelzijdig inzetbaar isolatiemateriaal. Hieronder enkele tips over schuimbeton isolatie van de vloer.

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Niet alleen wordt je woonkamertemperatuur een stuk aangenamer, je kunt ook nog eens flink besparen op je energierekening. Uw vloerverwarming wordt namelijk efficiënter ingezet waardoor u minder energie verbruikt.

Vloerverwarming met isolatie

Houten vloer vervangen door een renovatievloer

Een oude houten vloer kan veel problemen met zich mee brengen zoals rotting, slechte isolatie, vocht problemen en schimmel. Door de houten vloer te vervangen met een renovatievloer worden al deze problemen opgelost.

Renovatievloer met schuimbeton

Hoe kies je het juist isolatiebedrijf voor je situatie?

Bij de keuze voor een isolatiebedrijf wordt er rekening gehouden met verschillende factoren. Zo kiezen we voor u lokale vakmannen die kunnen leveren wanneer u dat wilt.

Meer informatie
FAQ

Veelgestelde vragen over vloerverwarming op schuimbeton

Is schuimbeton met vloerverwarming geschikt voor alle soorten vloeren en ruimtes?

Ja, schuimbeton met vloerverwarming is geschikt voor bijna alle soorten vloeren en ruimtes. Schuimbeton kan worden aangebracht op verschillende ondergronden en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het is altijd raadzaam om een specialist te raadplegen om te beoordelen of het voor uw specifieke situatie geschikt is.

Is schuimbeton met vloerverwarming energie-efficiënt?

Ja, schuimbeton met vloerverwarming is zeer energie-efficiënt. Schuimbeton heeft goede isolerende eigenschappen die helpen om warmteverlies te minimaliseren. Gecombineerd met de efficiënte warmteverdeling van vloerverwarming, zorgt dit voor een energiezuinige manier van verwarmen.

Zijn er nadelen of beperkingen bij het gebruik van schuimbeton met vloerverwarming?

Hoewel er veel voordelen zijn aan het gebruik van schuimbeton met vloerverwarming, zijn er ook enkele beperkingen. Het installatieproces kan tijdsintensief zijn en moet zorgvuldig worden uitgevoerd door professionals. Bovendien kunnen de kosten voor het installeren van schuimbeton met vloerverwarming hoger zijn dan traditionele vloerverwarmingssystemen.

Hoe zit het met de isolatie-eigenschappen van schuimbeton? Draagt dit bij aan de efficiëntie van de vloerverwarming?

Ja, schuimbeton heeft uitstekende isolerende eigenschappen die bijdragen aan de efficiëntie van de vloerverwarming. Schuimbeton helpt bij het minimaliseren van warmteverlies door de vloer, wat resulteert in een efficiënter verwarmingssysteem en lagere energiekosten.

Vrijblijvende offerte ontvangen