Isoleren met driedubbel glas

Isoleer uw woning met driedubbel glas en profiteer van de vele voordelen van één van de meest effectieve manieren van glasisolatie.

Lagere energierekening
Duurzame keuze
Verhoogd de waarde van je huis

Waarom je huis isoleren met driedubbel glas?

Je woning isoleren met driedubbel glas/HR+++ is één van de meest effectieve manieren om energie te besparen en je leefomgeving comfortabeler te maken. Met driedubbel glas wordt je woning zeer effectief geïsoleerd tegen de temperatuur van buitenaf. Hierdoor blijft de temperatuur in je woning stabieler en is het gemakkelijker te regelen. Zo verbruikt je dus minder energie om je huis warm of juist koel te houden en kan je dus flink besparen op je energierekening.

Ook zorgt driedubbel glas voor een goede akoestische isolatie. Zo wordt geluidsoverlast van buiten dus aanzienlijk vermindert, maar ook binnenshuis zal het geluid beter geïsoleerd blijven. Driedubbel glas zorgt daarnaast ook nog eens voor een bescherming tegen ultraviolette straling en andere schadelijke stralen. Dit zorgt er ook voor dat de levensduur van je meubels wordt verlengd. Kortom, voor meer woongemak is het isoleren van je woning met driedubbel glas de perfecte keuze.

Hoe werkt triple/driedubbel glas?

Driedubbel glas, oftewel HR+++ glas, bestaat uit drie glaslagen. Hiertussen zitten twee lagen met lucht of isolerend gas. Deze luchtlaag zorgt ervoor dat je minder last heeft van warmteverlies. De warmte wordt namelijk opgevangen door de luchtlaag, waardoor de warmte dus langer in je woning blijft. Daarnaast biedt driedubbel glas ook een hogere geluidsisolatie dan dubbel glas, waardoorjeu een rustigere leefruimte creëert.

De voordelen van driedubbel glasisolatie

Glasisolatie biedt natuurlijk ontzettend veel voordelen. Niet alleen worden je energiekosten verlaagd. Je creëert ook een fijnere en rustigere woonomgeving omdat ook het geluid beter wordt geïsoleerd. Ook is driedubbel glas erg milieubewust en nog duurzamer dan dubbel glas.

Lagere energierekening

Het materiaal houdt in de zomer warmte vast, en in de winter kou. Je woonkamertempratuur wordt aangenamer, terwijl je ook nog op de energierekening bespaart.

Geluidsdempend

Isolatieglas is erg geluidsdempend waardoor je een rustigere thuissituatie creëert.

Beter energielabel

Het isoleren van uw huis resulteert in een beter energielabel.

Duurzame keuze

Glas heeft een lange levensduur en is voornamelijk gemaakt van zand - een van de meest voorkomende elementen op aarde.

ISolatiewaarde

De U waarde of isolatiewaarde van triple glas.

Driedubbel glas heeft een hogere isolatiewaarde dan enkel- of dubbelglas. Het vermindert de warmteoverdracht aanzienlijk, waardoor het energieverbruik van een gebouw wordt verminderd. Het is ook effectief in het absorberen van geluid, waardoor het een populair materiaal is voor het isoleren van gebouwen. Driedubbel glas bestaat uit twee of meer glasplaten die met een kleine luchtspouw ervoor zorgen dat de warmteoverdracht wordt beperkt. De luchtspouw kan worden opgevuld met lucht of een ander gas om de isolatiewaarde te verhogen. Driedubbel glas is duurder dan enkel glas, maar het vermindert de kosten op lange termijn door lagere energierekeningen.

Meer informatie

Vrijblijvende offerte ontvangen

Door uw glas te isoleren bespaard uw flink op energiekosten, gas verbruik en Co2 uitstoot.

FAQ

Veelgestelde vragen over driedubbel glasisolatie

Wat is driedubbel glas?

Driedubbel glas staat ook wel bekend als HR+++ glas. Dit glas bestaat uit drie glaslagen met twee lagen lucht of isolerend gas ertussenin.

Wat is een U-waarde (isolatie waarde)?

De U-waarde is een maatstaaf voor de warmte-isolatie die wordt toegekend aan een product of materiaal. Hoe lager deze U-waarde, hoe beter he product of materiaal isoleert.

Welke voordelen heeft glasisolatie?

Glasisolatie heeft ontzettend veel voordelen. Zo kunt u natuurlijk besparen op uw energierekening, maar heeft het ook een geluidswerende werking. Daarnaast is driedubbel glas ook nog duurzamer dan normaal dubbel glas en dus erg milieuvriendelijk.