Schuimbeton

Home
Nieuws
Isolatie
Isolatie
Nieuws & artikelen
Contact
Verwarmen en koelen
Duurzame energie
Vloerisolatie
Leestijd:
4
min.

Schuimbeton kopen bij OranjeDuurzaam. Bestel online schuimbeton en ontvang een vrijblijvende offerte

schuimbeton kopen en bestellen bij oranjeduurzaam
schuimbeton kopen en bestellen bij oranjeduurzaam

Ben je geïnteresseerd in schuimbeton voor je volgende project? Vraag dan direct een schuimbeton offerte aan bij OranjeDuurzaam.

Schuimbeton offerte aanvragen

Schuimbeton offerte aanvragen

Heb je de onderstaande gegevens niet bij de hand of ben je opzoek naar vrijblijvend advies? Vul dan het contactformulier in.
Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden & het privacy beleid van OranjeDuurzaam.

Bedankt voor het invullen van het offerte formulier.

Wij gaan direct aan de slag om uw aanvraag aan de juiste vakbedrijven te koppelen. Zodra wij meer weten zullen wij contact met u opnemen.
Terug naar de homepagina
Oeps! Het lijkt erop dat er iets is misgegaan. Mogelijk zijn niet alle benodigde velden ingevuld. Let op het * teken voor verplichte velden.

Wat is schuimbeton

Schuimbeton is een bouwmateriaal dat zich onderscheidt door zijn unieke samenstelling en eigenschappen. Dit type beton is lichter dan traditioneel beton, dankzij de talloze kleine luchtbellen die tijdens het productieproces worden gecreëerd. Deze luchtbellen zijn het resultaat van het mengen van water, cement en een speciaal schuimmiddel, wat schuimbeton zijn kenmerkende lichte en isolerende eigenschappen geeft.

De voordelen van schuimbeton

Schuimbeton biedt tal van voordelen die het een uitstekende keuze maken voor diverse bouw- en renovatieprojecten. Enkele van de meest opvallende voordelen zijn:

  • Lichtgewicht: Schuimbeton is veel lichter dan traditioneel beton, wat het transport en de installatie vergemakkelijkt.
  • Uitstekende isolatie: Dankzij de luchtbellen in het materiaal biedt schuimbeton geweldige thermische isolatie.
  • Duurzaamheid: Schuimbeton is sterk en gaat lang mee, wat het een kosteneffectieve keuze maakt.
  • Milieuvriendelijk: Het is een groene keuze, vooral omdat het helpt bij het verminderen van het energieverbruik van je huis.
  • Waterbestendig: Het is bestand tegen vocht, waardoor het ideaal is voor gebruik in vochtige omgevingen zoals kruipruimtes.

Waar wordt schuimbeton voor gebruikt?

Schuimbeton is een veelzijdig materiaal dat kan worden toegepast in verschillende bouw- en renovatieprojecten. Het wordt vaak gebruikt voor isolatie, lichte constructies en als een duurzaam alternatief voor traditionele bouwmaterialen.

Kruipruimte isolatie

Schuimbeton is ideaal voor de isolatie van kruipruimtes. Het helpt vocht en kou te weren, waardoor het een efficiënte oplossing is voor huizen met vochtproblemen of slechte isolatie.

Vloerisolatie

Schuimbeton wordt ook veel gebruikt voor vloerisolatie. Een schuimbeton vloer biedt een stevige, isolerende basis die helpt bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw.

Vloerrenovatie

Voor de renovatie van oude vloeren is schuimbeton een uitstekende keuze. Het biedt een solide en duurzame basis die gemakkelijk kan worden gecombineerd met vloerverwarming en een dekvloer.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor schuimbeton

Vul het offerte formulier in en ontvang een vrijblijvende schuimbeton offerte.

De prijs van schuimbeton

Bij het overwegen van schuimbeton voor je bouw- of renovatieprojecten is het belangrijk om inzicht te hebben in de kosten. De prijs van schuimbeton kan variëren, maar ligt over het algemeen tussen de €90 en €130 per kubieke meter (m3). Deze prijsrange is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid die je nodig hebt, de specificaties van het schuimbeton en de locatie van je project. Ondanks deze initiële kosten, is schuimbeton een langetermijninvestering die de moeite waard is, gezien de duurzaamheid, isolerende eigenschappen en de veelzijdigheid in gebruik.

Schuimbeton kopen

Bij OranjeDuurzaam kun je eenvoudig schuimbeton kopen, ideaal voor zowel grote bouwprojecten als kleinere renovaties. Door een schuimbeton offerte aan te vragen, helpen we je graag met het vinden van de juiste schuimbetonoplossing die aansluit bij je specifieke behoeften. Of je nu een grote partij schuimbeton nodig hebt voor een nieuw bouwproject of een kleinere hoeveelheid voor een thuisrenovatie, wij zorgen voor een snelle en efficiënte levering. Onze experts staan klaar om je te adviseren over de beste toepassingen van schuimbeton, zodat je de maximale waarde uit je investering haalt.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor schuimbeton

Vul het offerte formulier in en ontvang een vrijblijvende schuimbeton offerte.

Schuimbeton bestellen

Het bestellen van schuimbeton bij OranjeDuurzaam is een eenvoudig en gestroomlijnd proces. Vul het schuimbeton offerteformulier in met de details van je project. Ons team neemt dan contact met je op om een op maat gemaakte oplossing te bespreken die past bij de eisen en specificaties van je project. Onze partners bieden niet alleen advies over de soort schuimbeton voor jouw situatie, maar ook over de optimale diktes en toepassingen. Bovendien zorgen we voor een snelle verwerking van je bestelling en levering op locatie, zodat je project geen onnodige vertragingen oploopt. Met OranjeDuurzaam kies je voor kwaliteit, gemak en professionele service.

De isolatiewaarde

De isolatiewaarde van schuimbeton, uitgedrukt als Rc-waarde, is een belangrijke factor in zijn populariteit als bouwmateriaal, vooral voor isolatietoepassingen. Schuimbeton heeft een Rc-waarde van ongeveer 0,97 per 10 cm. Dit betekent dat het een uitstekende keuze is voor projecten waar een hoge thermische isolatie vereist is. Met deze waarde biedt schuimbeton een efficiënte barrière tegen warmteverlies in de winter en warmte-intrusie in de zomer, wat bijdraagt aan een stabiele en comfortabele binnentemperatuur en aanmerkelijke energiebesparingen oplevert.

De minimale dikte

Voor effectieve isolatie is de dikte van schuimbeton een cruciale factor. Om een optimale isolatiewaarde van 3,5 Rc te bereiken, wat vaak als standaard wordt beschouwd in de bouwsector, is een minimale dikte van 35 cm schuimbeton vereist. Deze dikte zorgt ervoor dat schuimbeton zijn volledige isolatiepotentieel bereikt, waardoor het een ideaal materiaal is voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Deze minimale dikte is met name belangrijk in toepassingen zoals vloerisolatie en kruipruimte-isolatie, waar een hogere Rc-waarde bijdraagt aan een betere energie-efficiëntie en comfort in het gebouw.

Koop direct schuimbeton bij OranjeDuurzaam

Wil je direct aan de slag met schuimbeton voor jouw project? Bestel het eenvoudig en snel bij OranjeDuurzaam. Door onze efficiënte service en deskundige begeleiding ben je verzekerd van een snelle levering en de juiste kwaliteit schuimbeton voor jouw specifieke toepassing. Neem contact op of vraag een offerte aan. Ons team staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces, van bestelling tot levering. Met OranjeDuurzaam kies je voor een betrouwbare partner in duurzame bouwmaterialen.\

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor schuimbeton

Vul het offerte formulier in en ontvang een vrijblijvende schuimbeton offerte.

Vrijblijvende offerte ontvangen