Vloerisolatie

Home
Nieuws
Isolatie
Isolatie
Nieuws & artikelen
Contact
Verwarmen en koelen
Duurzame energie
Vloerisolatie
Leestijd:
5
min.

PIF vloerisolatie: de onderkant van de vloer isoleren

man die met pif vloerisolatie speelt
man die met pif vloerisolatie speelt

Wat is PIF vloerisolatie?

PIF vloerisolatie gebruikt een geavanceerde meerlaagse isolatiefolie, bestaande uit afwisselend lagen aluminiumfolie en luchtkussens, wat een compacte, maar krachtige isolatieoplossing biedt met een hoge isolatiewaarde. Deze specifieke folie is geschikt voor zowel houten als betonnen vloeren, wat het een veelzijdige optie maakt voor huiseigenaren die op zoek zijn naar effectieve manieren om hun energieverbruik te verlagen en hun huis comfortabeler te maken.

Voordelen van PIF als vloerisolatie

 • Energie-efficiëntie: PIF vloerisolatie reflecteert warmte terug in de ruimte, wat helpt om energie te besparen en de verwarmingskosten te verlagen.
 • Comfortverbetering: Door de reflectie van warmte biedt PIF isolatie een comfortabelere leefomgeving, met name door het verminderen van koude voeten in de winter.
 • Eenvoudige installatie: PIF isolatie is licht van gewicht en flexibel, waardoor het eenvoudig en snel te installeren is zonder speciaal gereedschap.
 • Duurzaamheid: Deze isolatie is gemaakt van sterke materialen die lang meegaan en bijdragen aan de duurzaamheid van je huis.
 • Veelzijdigheid: Geschikt voor zowel nieuwe als bestaande vloeren en kan gebruikt worden in diverse soorten gebouwen, van woningen tot kantoren.
 • Milieuvriendelijk: PIF isolatie is recyclebaar, wat bijdraagt aan de vermindering van de milieu-impact van bouwmaterialen.

Wanneer kiezen voor PIF als vloerisolatie

Het kiezen van de juiste vloerisolatie hangt af van verschillende factoren, waaronder de bestaande vloerstructuur, de wenselijke energie-efficiëntie en budgetoverwegingen. PIF vloerisolatie is bijzonder geschikt wanneer je zoekt naar een oplossing die niet alleen effectief isoleert, maar ook eenvoudig te installeren is in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het is ideaal voor situaties waarin de ruimte onder de vloer beperkt is, dankzij de dunne, maar hoogpresterende structuur.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor vloerislatie

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor vloerisolatie.

De isolatiewaarde van PIF

De effectiviteit van PIF vloerisolatie wordt uitgedrukt in de isolatiewaarde, variërend van 2,5 tot 5 m²K/W, afhankelijk van de dikte van de folie. Deze variabiliteit maakt PIF een flexibele keuze voor diverse isolatievereisten. Voor projecten die een specifieke R-waarde vereisen, biedt PIF de mogelijkheid om meerdere lagen over elkaar te leggen of te kiezen voor een op maat gemaakte folie. Deze aanpasbaarheid zorgt ervoor dat zowel minimale als maximale isolatienormen haalbaar zijn, waardoor PIF een uitstekende keuze is voor een breed scala aan toepassingen.

Hoe PIF vloerisolatie aanbrengen?

PIF vloerisolatie aanbrengen vereist een zorgvuldige voorbereiding van de vloer, waarna de folie uitgerold en op maat gesneden kan worden. Het is belangrijk dat de folie strak tegen de onderkant van de vloer wordt aangebracht en dat de naden goed worden afgedicht om de isolerende eigenschappen te optimaliseren. Het proces is relatief eenvoudig en kan door doe-het-zelvers worden uitgevoerd, mits zij de juiste voorbereidingen treffen en de instructies volgen.

Kosten van PIF vloerisolatie

De kosten voor PIF vloerisolatie worden meestal op maat berekend, waarbij eerst de kruipruimte van je woning geïnspecteerd word om een nauwkeurige offerte te kunnen opstellen. De prijzen variëren tussen de €35 en €45 per vierkante meter, afhankelijk van specifieke factoren zoals de bereikbaarheid van de kruipruimte, de grootte van het vloeroppervlak, en het type vloer dat je hebt. Deze aanpak zorgt ervoor dat je een realistisch en gepersonaliseerd kostenplaatje krijgt voor jouw isolatieproject.

Subsidies en besparingen

Momenteel zijn er zowel landelijke subsidies, zoals de ISDE subside, als lokale subsidies op vloerisolatie. Deze subsidies kunnen de initiële kosten van PIF vloerisolatie verlagen en de terugverdientijd verkorten. Het is raadzaam om over lokale subsidies jouw lokale gemeente te benaderen en financieringsmogelijkheden te onderzoeken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor vloerislatie

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor vloerisolatie.

De nadelen van PIF als vloerisolatie

Bij het overwegen van PIF vloerisolatie, is het belangrijk om bewust te zijn van mogelijke nadelen:

 • Initiële kosten: De aanschafprijs kan hoger uitvallen in vergelijking met sommige andere isolatiematerialen.
 • Installatievereisten: Nauwkeurige installatie is essentieel voor optimale prestaties, wat een uitdaging kan zijn voor doe-het-zelvers zonder ervaring.
 • Toegankelijkheid van de kruipruimte: In huizen met beperkte toegang tot de kruipruimte kan de installatie van PIF isolatie moeilijker zijn.
 • Maatwerk nodig: Om de gewenste isolatiewaarde te bereiken, kan maatwerk vereist zijn, wat invloed heeft op de totale kosten.
 • Vochtbeheersing: Hoewel PIF goede isolerende eigenschappen heeft, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan vochtbeheersing in de kruipruimte.

Alternatieven voor vloerisolatie

Er zijn verschillende alternatieven voor PIF vloerisolatie, elk met unieke voordelen:

 • Glaswol: Biedt goede thermische isolatie en geluidsdemping. Ideaal voor toepassingen waarbij zowel warmtebehoud als geluidsreductie gewenst zijn.
 • Steenwol: Heeft naast thermische isolatie ook brandwerende eigenschappen. Geschikt voor gebieden waar veiligheid een belangrijke overweging is.
 • EPS (Geëxpandeerd Polystyreen): Lichtgewicht en makkelijk te snijden, ideaal voor doe-het-zelvers. Biedt een stabiele isolatiewaarde over een lange periode.
 • XPS (Geëxtrudeerd Polystyreen): Heeft een hoge vochtbestendigheid, wat het geschikt maakt voor gebruik in vochtige omgevingen zoals kelders.
 • PUR-schuim (Polyurethaan): Biedt een naadloze isolatielaag die geen kieren of gaten achterlaat, wat resulteert in uitstekende luchtdichtheid.

Elk van deze materialen kan een goede keuze zijn, afhankelijk van de specifieke eisen van je project en de eigenschappen van je woning. Ga voor meer informatie naar Soorten Isolatiematerialen.

Veelgestelde vragen over PIF als vloerisolatie

Wat is de gemiddelde levensduur van PIF vloerisolatie?

PIF vloerisolatie is ontworpen voor langdurig gebruik, met een levensduur die kan oplopen tot enkele decennia, afhankelijk van de omstandigheden in de kruipruimte en de kwaliteit van de installatie.

Is PIF vloerisolatie milieuvriendelijk?

Ja, PIF vloerisolatie is recyclebaar en draagt bij aan de vermindering van het energieverbruik in huizen, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt.

Kan PIF isolatie over bestaande isolatie worden aangebracht?

Ja, PIF isolatie kan over bestaande isolatielagen worden geïnstalleerd om de isolatiewaarde te verhogen, mits de kruipruimte dit toelaat en de staat van de bestaande isolatie goed is.

Hoe beïnvloedt PIF vloerisolatie de binnenluchtkwaliteit?

PIF isolatie heeft geen negatieve invloed op de binnenluchtkwaliteit. Het is belangrijk dat de kruipruimte goed geventileerd blijft om vochtproblemen te voorkomen.

Is een speciale voorbereiding van de kruipruimte nodig voor het installeren van PIF isolatie?

Een goede voorbereiding, inclusief het schoonmaken van de kruipruimte en het zorgen voor voldoende ventilatie, is essentieel voor de optimale prestatie van PIF vloerisolatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor vloerislatie

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor vloerisolatie.

Vrijblijvende offerte ontvangen