Vloerisolatie

Home
Nieuws
Isolatie
Isolatie
Nieuws & artikelen
Contact
Verwarmen en koelen
Duurzame energie
Vloerisolatie
Leestijd:
3
min.

Vloer isoleren met folie: isolatiefolie voor vloerisolatie

vloerisolatie met folie of isolatiefolie
vloerisolatie met folie of isolatiefolie

Vloerisolatie met folie is een efficiënte manier om de warmte in je woning te behouden, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van je energiekosten. Deze methode maakt gebruik van dunne, reflecterende folie die onder de vloer wordt aangebracht om warmteverlies tegen te gaan. Het reflecteert warmte terug de leefruimte in, waardoor de noodzaak voor extra verwarming afneemt en het comfort binnenshuis toeneemt.

Wat is Isolatiefolie voor de Vloer?

Isolatiefolie voor de vloer, vaak gemaakt van meerdere lagen aluminium of ander reflecterend materiaal, dient als een barrière tegen warmteverlies. Door de reflectieve eigenschappen wordt de warmte die anders door de vloer zou ontsnappen, terug de ruimte in gekaatst. Deze folie kan op verschillende manieren worden toegepast, afhankelijk van het type vloer en de specifieke behoeften van de woning.

De Voordelen van Isolatiefolie voor Vloerisolatie

Isolatiefolie biedt talrijke voordelen voor vloerisolatie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor huiseigenaren die hun energie-efficiëntie willen verbeteren en het wooncomfort willen verhogen:

 • Energiebesparing: Door warmte terug te kaatsen, vermindert het de behoefte aan verwarming, wat leidt tot lagere energiekosten.
 • Verhoogd Comfort: Een warmer vloeroppervlak zorgt voor een aangenamer gevoel, vooral in de koudere maanden.
 • Duurzaamheid: Het materiaal is bestand tegen vocht en schimmel, wat bijdraagt aan een langere levensduur van je vloer.
 • Eenvoudige Installatie: De folie kan snel en zonder complexe gereedschappen worden geïnstalleerd, wat het ideaal maakt voor doe-het-zelvers.
 • Vochtwerend: Het biedt een extra barrière tegen vocht, wat de algemene structuur van je huis beschermt.
 • Milieuvriendelijk: Door het verlagen van de energiebehoefte draagt het bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot.
 • Veelzijdigheid: Geschikt voor verschillende vloertypen, waaronder beton en hout, en kan in diverse ruimtes worden toegepast.
 • Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie kan het ook helpen bij het verminderen van geluidsoverdracht.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte en advies!

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte en advies voor het isoleren van uw vloer!

Wanneer Wordt Vloerisolatie Gedaan met Folie?

Vloerisolatie met folie is met name geschikt in situaties waar de kruipruimte goed toegankelijk is en een minimale hoogte heeft van 50 cm. De afwezigheid van te veel obstakels is cruciaal voor een vlotte installatie.

Folie in de Kruipruimte

Folie kan op twee manieren in de kruipruimte worden toegepast: als bodemfolie en als isolatie direct onder de vloer. Bodemfolie helpt vochtproblemen te verminderen, terwijl isolatiefolie onder de vloer de warmte behoudt.

Folie als Isolatie van een Houten Vloer

Deze methode is ideaal voor houten vloeren, waarbij de folie direct tegen de onderzijde van de vloer in de kruipruimte wordt aangebracht, voor een effectieve isolatielaag.

Betonvloer Isoleren met Folie

Ook betonvloeren kunnen efficiënt worden geïsoleerd met folie, aangebracht aan de onderzijde, om warmteverlies te voorkomen.

De Kosten van Vloerisolatie met Folie

De kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie met folie variëren afhankelijk van meerdere factoren, zoals de toegankelijkheid van de kruipruimte, het type vloer (hout of beton), en de keuze van isolatiemateriaal. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €35 en €50 per vierkante meter. Deze schatting is inclusief de kosten voor het isolatiemateriaal, arbeid, en btw. Er zijn subsidies beschikbaar, zoals de ISDE, die de netto kosten kunnen verlagen, evenals mogelijkheden voor een verlaagd btw-tarief van 21% naar 9% voor isolatiewerkzaamheden.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte en advies!

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte en advies voor het isoleren van uw vloer!

De Nadelen van Vloerisolatie Folie

Hoewel vloerisolatie met folie aanzienlijke voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen te overwegen:

 • Nauwkeurige Installatie Vereist: De folie moet precies en zonder gaten worden aangebracht, wat moeilijk kan zijn in ruimtes met veel buizen en leidingen.
 • Kwetsbaarheid: Folie kan kwetsbaar zijn voor fysieke schade en knagend ongedierte, wat de isolatiewaarde kan verminderen.
 • Toegankelijkheid: Na installatie kunnen leidingen en buizen minder toegankelijk zijn voor reparatie of onderhoud.

Vloerisolatie Folie met Vloerverwarming

Vloerisolatie folie is bijzonder effectief in combinatie met vloerverwarming. Het verbetert het rendement van de verwarming door de warmte beter in de leefruimte te houden. Dit resulteert in een gelijkmatiger verwarmde ruimte en een verlaging van de energiekosten.

Alternatieven voor Vloerisolatie met Folie

Er zijn diverse alternatieven voor vloerisolatie met folie, elk met unieke eigenschappen en voordelen:

 • PUR: Biedt een solide, naadloze isolatielaag, maar kan moeilijker te verwijderen zijn.
 • Schuimbeton: Een goede keuze voor zowel isolatie als vloervernieuwing, maar kan duurder zijn.
 • EPS Parels of Platen: Lichtgewicht en makkelijk te hanteren, maar mogelijk minder effectief bij zeer lage kruipruimtes.
 • Minerale Wol: Zoals glaswol, biedt uitstekende isolatiewaarden en is brandveilig, maar kan irriterend zijn tijdens de installatie.

Gratis Advies en Vrijblijvende Offerte

Bij OranjeDuurzaam begrijpen we dat elke woning uniek is en dat vloerisolatie op maat moet worden aangeboden om optimaal Ons team van partners staan klaar om jouw situatie te beoordelen en advies op maat te geven. Wil je een duidelijk beeld van de kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag verder met het verduurzamen van je woning en het verlagen van je energierekening.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte en advies!

Vul het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte en advies voor het isoleren van uw vloer!

Vrijblijvende offerte ontvangen