Vloerisolatie

Home
Nieuws
Isolatie
Isolatie
Nieuws & artikelen
Contact
Verwarmen en koelen
Duurzame energie
Vloerisolatie
Leestijd:
4
min.

De besparing van vloerisolatie: tot 15% minder energiekosten

besparing van vloerisolatie berekenen per m2 met vloerverwarming
besparing van vloerisolatie berekenen per m2 met vloerverwarming

Vloerisolatie is een effectieve methode om energie te besparen en het comfort in huis te verhogen. Door de vloer te isoleren, blijft de warmte beter bewaard, wat leidt tot een lagere energierekening en een aangenamere leefomgeving.

Hoeveel Bespaart Vloerisolatie?

Vloerisolatie is een effectieve manier om het energieverbruik in je woning te verminderen, met een gemiddelde besparing van 10% tot 15% op de energierekening. Deze besparing resulteert niet alleen in lagere maandelijkse kosten, maar draagt ook bij aan het verhogen van het wooncomfort. Warmte blijft beter behouden in de woning, wat zorgt voor een aangenamere leefomgeving, vooral tijdens de koudere maanden. Dit maakt vloerisolatie een slimme investering die niet alleen financieel voordeel oplevert, maar ook bijdraagt aan een duurzamer energiegebruik.

Hoe Wordt de Hoeveelheid Besparing Beïnvloed?

De besparing die je realiseert met vloerisolatie wordt beïnvloed door verschillende factoren, die hieronder in een bulletpoint lijst met uitleg per soort worden opgesomd:

  • Type woning: Verschil in besparing tussen vrijstaande woningen en appartementen door meer of minder buitengevels.
  • Bestaande isolatie: Woningen met bestaande isolatie zien mogelijk minder besparing dan volledig ongeïsoleerde huizen.
  • Het soort isolatiemateriaal: Verschillende materialen hebben verschillende isolatiewaarden en beïnvloeden de besparing.
  • Klimaat: In koudere of warmere klimaten kan de impact van isolatie op de energierekening groter zijn.
  • Energiegedrag van bewoners: Persoonlijk energieverbruik en instellingen van verwarmingssystemen spelen een rol.
  • Staat van de huidige isolatie: De conditie en leeftijd van aanwezige isolatiematerialen kunnen de besparing beïnvloeden.
  • Dikte van het gebruikte isolatiemateriaal: Dikkere lagen isolatiemateriaal kunnen leiden tot betere energiebesparingen.

Hoeveel Graden Scheelt het Als de Vloer Geïsoleerd Is

Een geïsoleerde vloer kan het gevoel van koude voeten verminderen en bijdragen aan een gelijkmatigere temperatuurverdeling in huis. Met vloerisolatie kan de temperatuur van de vloeroppervlakte tot wel 4 graden warmer zijn (bron: Independer). Dit maakt een aanzienlijk verschil in het algemene comfort, vooral tijdens de koudere maanden wanneer koude vloeren onaangenaam kunnen zijn. Deze verbetering in temperatuur draagt bij aan een behaaglijker woonomgeving en kan zelfs helpen bij het verminderen van de behoefte aan extra verwarming, wat leidt tot verdere energiebesparingen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte met subsidie en bespaar op vloerisolatie!

Vul het offerte formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor vloerisolatie met subsidie.

Wat Is de Terugverdientijd van Vloerisolatie?

Vloerisolatie verbetert de warmtebehoud in huis aanzienlijk door vocht en koude lucht buiten te houden. Afhankelijk van het type woning en of je kiest voor doe-het-zelf of professionele plaatsing, variëren de kosten. Voor een tussenwoning zijn de kosten ongeveer €1.900,- bij professionele installatie, met een gemiddelde jaarlijkse besparing van €250,-. Dit resulteert in een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Met een vergelijkbare 'spaarrente' van 7% per jaar, blijven de financiële voordelen ook na deze periode merkbaar (bron: Milieu Centraal).

Vloerisolatie staat gelijk aan een spaarrente van 7% per jaar (Bron: Milieu Centraal)

Besparing van Vloerisolatie per m2

Vloerisolatie is een effectieve stap richting een energiezuiniger woning. Voor elke vierkante meter vloer die je isoleert, kun je een besparing van 5 tot 7 m3 gas per jaar verwachten. Dit vertaalt zich naar een indrukwekkende besparing van 10 tot 15% op de jaarlijkse gasrekening. De precieze besparing hangt af van het gebruikte soort isolatiemateriaal en de toegepaste isolatiemethode. Als je overtuigd bent van de voordelen van vloerisolatie en klaar bent om te besparen op je energiekosten, is dit het moment om een expert in te schakelen.

Besparing Vloerisolatie met Vloerverwarming

Het koppelen van vloerisolatie aan vloerverwarming verhoogt de efficiëntie aanzienlijk. Deze combinatie zorgt voor een gelijkmatigere warmteverdeling en een significante besparing op energiekosten. Het belang van vloerisolatie bij vloerverwarming kan niet genoeg benadrukt worden, omdat het de algehele energie-efficiëntie van het verwarmingssysteem verbetert.

Een Vloer met Vloerverwarming Isoleren

Zelfs als vloerverwarming al aanwezig is, is het mogelijk om de vloer te isoleren. Dit verhoogt de efficiëntie van het vloerverwarmings-systeem en zorgt voor extra comfort. Kijk voor meer informatie op onze pagina over isolatie voor vloerverwarming.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte met subsidie en bespaar op vloerisolatie!

Vul het offerte formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor vloerisolatie met subsidie.

Op Welke Manieren Kan de Vloer Geïsoleerd Worden?

Vloerisolatie kan op diverse manieren worden toegepast, elk met zijn eigen voordelen:

  • Isolatie op de vloer: Hierbij wordt isolatiemateriaal bovenop de bestaande vloer gelegd, ideaal voor wanneer de kruipruimte te laag is of ontbreekt.
  • Onderkant van de vloer isoleren: Deze methode houdt in dat isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloerplaten wordt aangebracht, veelal via de kruipruimte.
  • Bodem van de kruipruimte isoleren: Bij deze techniek wordt isolatiemateriaal direct op de bodem van de kruipruimte aangelegd, wat helpt tegen vocht en kou vanuit de grond.

Elke methode heeft zijn eigen specifieke toepassing afhankelijk van de situatie en het gewenste resultaat.

Ontvang Subsidie op Vloerisolatie

De overheid stimuleert het isoleren van woningen door subsidies en verlaagde btw-tarieven aan te bieden. Voor subsidie op vloerisolatie kun je gebruikmaken van de ISDE-subsidie, die een bijdrage levert van tot €5,50 per m2. Daarnaast is er een verlaagd btw-tarief van 21% naar 9% op arbeidskosten, en sommige lokale overheden bieden extra subsidies aan. Het is raadzaam om de meest actuele informatie over deze regelingen te raadplegen en te zien of je voor een of meerdere subsidies in aanmerking komt.

Combineer Isolatie en Ontvang Dubbele Subsidie

Door meerdere isolatiemaatregelen toe te passen, zoals vloerisolatie in combinatie met dak- of spouwmuurisolatie, kan het subsidiebedrag onder bepaalde voorwaarden verdubbeld worden naar €11,- per m2. Dit maakt de investering in isolatie nog aantrekkelijker.

Hoeveel Kost Vloerisolatie?

De kosten van vloerisolatie hangen af van verschillende factoren, zoals het type isolatie, de grootte van de vloeroppervlakte, en of je de klus zelf doet of uitbesteedt aan een professional. Gemiddeld liggen de prijzen voor het isoleren van de vloer door een specialist tussen de €30 en €50 per vierkante meter. Deze investering leidt tot significante besparingen op de energierekening en draagt bij aan het comfort in huis. Het is een waardevolle investering die zichzelf over tijd terugverdient.

Ontvang een Vrijblijvende Offerte en Advies van Experts!

Ontvang een vrijblijvende offerte door het offerteformulier in te vullen of gratis advies van experts door het contactformulier in te vullen. Onze partners staan altijd klaar om je verder te helpen met jouw project.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang vrijblijvende offertes op maat voor uw project.

Ontvang een vrijblijvende offerte met subsidie en bespaar op vloerisolatie!

Vul het offerte formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte voor vloerisolatie met subsidie.

Vrijblijvende offerte ontvangen